Rukomet

Kallman donio trofej Ciudad Realu

Branko Barić • ponedjeljak, 21.04.2008.

Bilo je to finale kakvo se samo poželjeti može. Prepuna dvorana Principe Felipe u Zaragozi mogla je uživati u prekrasnoj i nadasve neizvjesnoj utakmici, a pobjednik prestižnog Kupa kralja odlučen je doslovno u posljednjoj sekundi utakmice. Junak se zove Jonas Kallman....

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Ciudad Realu. Barcelona nije uspijevala zaustaviti Kallmana i Rolanda Uriosa, a Venio Losert i Kasper Hvidt, do ovog susreta možda i njihovi najjači aduti, nisu bili na potrebnoj razini. Posljedica toga je najvećih plus pet (17:12) za vodeću momčad prvenstva u 25. minuti i 19:15 na poluvremenu.

U nastavku su momci Talanta Dušebajeva zaigrali kudikamo čvršće i agresivnije, a konačno se razbranio i Hvidt, pa im je trebalo samo deset minuta da izjednače na 21:21 i potpuno se vrate u susret. Od tada, pa sve do samoga kraja igralo se praktički gol za gol, a pri rezultatu 30:30 posljednji napad imao je Ciudad Real. Lopta je završila kod Kallmana, koji u posljednjoj sekundi sedmim pogotkom na utakmici donosi svom klubu drugi Kup kralja u njihovoj povijesti.

Raspoloženog Kallmana pratili su Olafur Stefansson sa šest i Alberto Entrerrios s pet pogodaka, dok je Petar Metličić u ovom povijesnom uspjehu sudjelovao s dva pogotka. Iker Romero postigao je deset pogodaka za Barcu, no to nije bilo dovoljno njegovoj momčadi za konačno slavlje.

Kup kralja, finale: Ciudad Real – Barcelona 31:30 (19:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!