Tenis

Ljubo bez milosti

Ivana Spahija • ponedjeljak, 21.04.2008.

Ivan Ljubičić nije imao milosti prema Gustavu Kuertenu u meču prvog kola Masters Series turnira u Monte Carlu. Ljubo se nije pošteno ni oznojio, nakon samo 50 minuta igre naš tenisač je deklasirao nekadašnjeg svjetskog broja jedan i zakazao susret s Novakom Đokovićem...

Iako je najavio oproštaj od tenisa i turnir u Monte Carlu smatrao zagrijavanjem za nadolazeći Roland Garros, Gustavo Kuerten se naglo "ohladio". Naš tenisač je u meču protiv Brazilca odradio tek malo jači trening i odličnom igrom je potpuno potopio trostrukog osvajača Roland Garrosa, kojemu je prepustio tek tri gema u cijelom meču.

Prvi set je već nakon 20 minuta otišao na stranu Ljubičića. Naš tenisač je već u drugom gemu slomio servis protivnika i ubrzo se našao na nedostižnih 5:0. Tada je Kuerten uspio obraniti servis i time pobrao pljesak publike na središnjem terenu. Ljubo je rutinskim serviranjem uzeo prvi set rezultatom 6:1, s prilično visokih 78 posto poena osvojenih na prvom servisu.

Slična priča ponovila se i u nastavku. Naš tenisač je odmah u prvom gemu napravio break na servisu Brazilca i poveo s 2:0. Kuerten je smanjio na 2:1, ali to je praktički bilo sve od brazilskog veterana. Ljubičić je još jednim breakom došao do vodstva od 5:1, Kuertenu je pošlo za rukom obraniti još jedan servis u ovom setu pa je Ljubo upisao pobjedu s konačnih 6:1, 6:2.

Našeg tenisača u drugom kolu očekuje težak zadatak protiv trećeg nositelja, Srbina Novaka Đokovića. Ljubičić i Đoković do sada su se tek jednom susreli u mečevima ATP Toura, i to u polufinalu turnira u Zagrebu 2006. godine, gdje je naš tenisač slavio nakon tri odigrana seta.

Masters Series Monte Carlo, prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska) - Kuerten (Brazil) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!