Košarka

Traži se još jedan

Branimir Korać • utorak, 22.04.2008.

Nakon što je Prokom u nedjelju osigurao nastup u polufinalu doigravanja poljskog prvenstva, danas su mu se pridružili i Slask i Turow. Posljednjeg sudionika polufinala dat će peti dvoboj Anwila i Polpaka...

Polpak je i drugi put svladao na svom terenu Anwila i četvrtfinalnu seriju odveo u petu utakmicu. Anwil je u seriju ušao kao izraziti favorit, međutim Polpak se pokazao kao neugodan protivnik i pobjedom 75:73 u četvrtoj utakmici izborio "majstoricu". Bobby Dixon s 18 poena, pet skokova i sedam asistencija predvodio je Polpak dok je najbolji pojedinac kod Anwila bio Alex Dunn s 18 poena.

Četvrtfinalni posao dovršio je Slask koji je u četvrtoj utakmici u gostima svladao Atlas s 85:75. Već na poluvremenu bilo je plus 13 za goste, domaćin je zaprijetio uoči posljednje četvrtine, ali Slask je izdržao i sačuvao prednost kojom je došao do treće pobjede. Predvodili su ga Rashid Atkins s 21 poenom i pet asistencija te Jared Homan sa 16 poena i sedam skokova. Kod Atlasa Brandun Hughes ubacio je 26 poena uz pet asistencija, a Wojciech Szawarski 20 poena uz pet skokova. Dawid Przybyszewski dodao je deset skokova.

U tri utakmice do polufinala je došao Turow. Sudionici Final Eighta Uleb kupa svladali su i u trećem susretu Kotwicu i to u gostima 71:62. U gostujućem sastavu nije bilo Splićanina Marina Hana, a najbolji je bio Thomas Kelati s 21 poenom i šest skokova. Slobodan Ljubotina dodao je 11 poena. Kod domaćina Alvin Snow ubacio je 21 poen, a Rafał Bigus dodao je deset skokova.

Poljska liga, četvrtfinale doigravanja:
Kotwica - Turow 62:71 (0-3)
Atlas Stal - Slask Wroclaw 75:85 (1-3)
Polpak - Anwil Wloclawek 75:73 (2-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!