Zimski sportovi

"Petarda" Montreala, Ovečkin uzvraća udarac

Ante Jukić • utorak, 22.04.2008.

Hokejaši Montreala, ipak, nisu dopustili iznenađenje te su se, sinoćnjom pobjedom protiv Bostona, plasirali u drugi krug doigravanja. Isto nije uspjelo Philadelphia Flyersima, koji su propustili i drugu meč-loptu protiv Capitalsa, tako da će pobjednik ove serije biti odlučen u sedmoj utakmici koja je na rasporedu već danas u Washingtonu…

S puno su straha i nervoze Canadiensi ušli u odlučujući dvoboj s gostima iz Bostona. Nakon što su tijekom regularne sezone dobili sve utakmice protiv Bruinsa, nakon što su i ovoj playoff seriji poveli 3:1, došli su u poziciju da se moraju ''vaditi'' u sedmoj utakmici. Ali, kad je to bilo najpotrebnije, uspjeli su pružiti svoj najbolji hokej i poslati Bruinse na godišnji odmor.

Nošeni fanatičnom publikom u Bell Centru, domaćini već u četvrtoj minuti dolaze do prednosti, pogotkom Michaela Komisareka, kojemu je to bio prvi playoff gol u karijeri. Utakmica je riješena u drugoj trećini, kada Canadiensi odlaze na nedostižnih 3:0. Strijelci su bili Mark Streit i Andrej Kostitsyn. Točka na ''i'' ove sjajne predstave Montreala stigla je u samoj završnici susreta. Dvije minute prije kraja, Andrej Kostitsyn je postigao svoj drugi gol, a za potpuno obiteljsko slavlje pobrinuo se njegov brat Sergej, postavivši konačnih 5:0.

Zadovoljstvo ovom pobjedom osjetilo se i u riječima najboljeg igrača Canadiensa ove sezone, Alexa Kovaleva, koji nije propustio pohvaliti Bruinse za sjajan otpor koji su pružili: ''Svaka čast Bruinsima za igru koju su prikazali u ovoj seriji. Uspjeli su se vratiti nakon 1:3 i natjerati nas da pružimo svoju najbolju igru. Da smo sve utakmice igrali kao ovu posljednju, vjerojatno bi i ranije završili posao.''

A zaostatak od 1:3 sinoć su nadoknadili i Capitalsi, koji su slavljem u Philadelphiji izborili sedmu utakmicu. Nakon što su gotovo tijekom cijele serije uspjeli neutralizirati najboljeg igrača lige, Alexa Ovečkina, Flyersi sinoć nisu imali rješenja za sjajnog Rusa, koji je odveo svoju momčad do važne pobjede.

Sam početak utakmice, doduše, nije dao naslutiti ovakav rasplet. Već na samom početku Mike Richards je doveo Flyerse u vodstvo, pogotkom sa igračem više. Kada je Daniel Briere u drugoj minuti druge trećine udvostručio prednost domaćina, Capitalsi su se našli u vrlo teškoj situaciji. No, već do isteka druge trećine, gosti se, pogocima Backstroma i Semina, potpuno vraćaju u utakmicu. Tada se konačno budi i Ovečkin koji zabija dva pogotka u posljednjoj trećini i odvodi seriju u odlučujuću, sedmu utakmicu. Prvi je gol Rus postigao iz breakawaya, na dodavanje Viktora Kozlova, a drugi u situaciji s igračem više, kada je iskoristio lijepo dodavanje Brooksa Laicha.

Sedma utakmica, koja je na rasporedu već večeras u Washingtonu, s posebnim će se zanimanjem pratiti i u Montrealu. Naime, ako Flyersi prođu dalje, upravo će oni biti protivnici Canadiensa u drugom krugu. U slučaju slavlja Capitalsa, Montreal će igrati s s NY Rangersima, a Washington s Pittsburghom.

NHL doigravanje, rezultati, 21.04.2008.

Istočna konferencija:
Montreal – Boston 5:0 (4-3)
Philadelphia – Washington 2:4 (3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!