Ostali sportovi

Prvi poraz boćara Croatije

Ivana Jurica • srijeda, 23.04.2008.

Drugo ovosezonsko gostovanje boćara šibenske Croatije donijelo im je i prvi poraz. U Metkoviću, domaće Slivno je s 18:4 bilo bolje od Šibenčana. No, unatoč porazu Croatia je još uvijek na vrhu tablice sa šest bodova, a isto toliko imaju i Gorčina i Slivno …

Prve je bodove domaćem sastavu donijela disciplina pojedinačno u kojoj je Vedran Crnčević s 13:7 bio bolji od Marka Skeje. Još uvjerljiviju pobjedu ostvarili su igrači Slivna u paru. Ante Sršen i Željko Vladimir su rezultatom 13:3 pobijedili šibenski par Renato i Darko Markoč. Neizvjesno je bilo u trojci, no, pobjeda je ponovno otišla na stranu domaćih boćara. Gradimir Šešelj-Ivica Krstičević-Đorđe Grbić su sa 11:8 nadvisili Croatijinu trojku Joso Silov-Ivan Rupić-Zlatko Celić.

Vodstvo od 8:0 Slivnom je u disciplini bližanje i izbijanje u krug donio Nino Čović koji je tek za jedan punat (22:21) bio bolji od Šime Prtenjače. Brzinsko izbijanje nije donijelo preveliku neizvjesnost: Crnčević je zabilježio još jednu pobjedu, ovaj put s 41:29 bio je bolji od Celića. Tek u šestoj disciplini Croatia je došla do prvih bodova. Prtenjača je s minimalnih 18:17 bio bolji od Grbića.

I štafetno je izbijanje otišlo na stranu domaćih boćara. Ante Sršen i Vedran Crnčević su sa 45:30 porazili Skeju i Darka Markoča. U disciplini pojedinačno Krstičević je bio bolji od Prtenjače (13:8), kao i par Grbić-Vladimir od Skeje i D. Markoča (10:9). Druga dva boda Šibenčanima je donijela trojka Silov-Maretić-Rupić koja je sa 12:8 porazila Boška Sršena-Gradimira Šešelja-Nina Čovića (Jure Krstičević). Posljednja dva boda u susretu također su pripala domaćim boćarima. U bližanju i izbijanju u krug Ante Sršen je s minimalnih 19:18 bio bolji od Renata Markoča.

Kao što je već u uvodu spomenuto, boćari Croatije nalaze se na vrhu ljestvice Druge lige jug. Isti broj bodova imaju i Gorčina i Slivno, ali su Šibenčani prvi zahvaljujući boljem omjeru. U idućem kolu (26. travnja) na rasporedu je derbi kola: Croatia na svom terenu ugošćuje boćare Gorčine.

U ostalim susretima četvrtog kola postignuti su sljedeći rezultati: Trilj - HVIDRA Makarska 12:10, HVIDRA Gromača - Ploče 17:5, Zlatan otok - Povljana 14:8, Gorčina - Komolac 17:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!