Tenis

Bitka za finale

Ante Jukić • petak, 25.04.2008.

Vikend pred nama donosi polufinalne susrete Fed Cupa. Dvoboji u Moskvi i Pekingu dat će nam dvije reprezentacije koje će odlučiti o pobjedniku ovogodišnjeg izdanja ovog prestižnog natjecanja…

Rusija – SAD

Ruske će tenisačice u moskovskom dvoboju pokušati ostvariti četvrti plasman u finale u zadnjih pet godina. Bila bi uistinu prava senzacija da im to i ne pođe za rukom budući da Amerikanke u Moskvu stižu bez sestara Williams te Lindsay Davenport.

Za domaćine neće nastupiti Marija Šarapova, no to i ne predstavlja preveliki problem izborniku Šamilu Tarpiševu budući da na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih igračica, predvođenih Svjetlanom Kuznjecovom. Gošće će predvoditi Vania King, 115. igračica svijeta, a susret će se igrati u dvorani Lužnjiki, na zemljanoj podlozi.

Raspored igranja:

Subota:
Ana ČakvetadzeVania King
Svjetlana Kuznjecova – Ahsha Rolle

Nedjelja:
Svjetlana Kuznjecova - Ahsha Rolle
Ana Čakvetadze - Vania King
Jelena Vesnina/Vera ZvonarjevaLiezel Huber/Vania King

Kina – Španjolska

Iako je tradicija ''debelo'' na strani Španjolki – čak su pet puta bile pobjednice ovog natjecanja, dok je Kineskinjama ovo prvi polufinale - domaće tenisačice u ovaj dvoboj ulaze kao blage favoritkinje.

Obje reprezentacije nastupit će oslabljene neigranjem svojih najboljih igračica, Na Li i Anabel Medine Garrigues. Ako Kina uspije izboriti finale, bit će to prvi takav uspjeh jedne azijske reprezentacije. Dvoboj u Pekingu igrat će se u dvorani, na tvrdoj podlozi.

Raspored igranja:

Subota:
Shuai PengCarla Suarez-Navarro
Jie ZhengNuria Llagostera Vives

Nedjelja:
Shuai Peng - Nuria Llagostera Vives
Jie Zheng - Carla Suarez-Navarro
Zi Yan/ Jie Zheng – Maria-Jose Martinez Sanchez/Arantxa Parra-Santonja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!