Ostali sportovi

Croatia teško do pobjede

Ivana Jurica • nedjelja, 27.04.2008.

Unatoč lošijoj igri nego što je to uobičajeno boćari Croatije ipak su došli do nove prvenstvene pobjede. U derbiju kola, na domaćem su terenu, s 13:9 bili bolji od momčadi Gorčine iz Omiša. Ovom su pobjedom ostali i dalje na vrhu ljestvice …

Prva dva boda Croatiji je donio Marko Skejo vrlo uvjerljivom pobjedom nad Ivanom Beovićem od 13:0. U krugu Omišanin Tonči Jerić tek je za malo bio bolji od Šime Prtenjače (20:18). Šibenski par, D. i R. Markoč svoju je momčad ponovno doveo do vodstva. S 10:3 bili su bolji od Bože i Marina Ribičića (Antonio Kusanović). No, omiška trojka donosi novo izjednačenje. Tonči Jurjević, Stjepan Pivac i Ivica Mikas su sa 10:8 bili bolji od Ivana Rupića, Milana Maretića i Jose Silova.

Do prvog vodstva Gorčina je došla nakon preciznog izbijanja u kojem je Antonio Kusanović s 28:21 porazio Zlatka Celića. Croatia izjednačava već u idućoj disciplini: Šime Prtenjača s minimalnih 5:4 poražava Tončija Jerića. I u štafeti bodovi pripadaju gostujućoj momčadi. Tonči Jerić i Antonio Kusanović su sa 39:33 bili bolji od Marka Skeje i Renata Markoča, a Gorčina je imala prednost od 8:6.

No, tada Croatia ubacuje u višu brzinu i ne dopušta gostima da iz Šibenika odnesu bodove. Prtenjača je u disciplini pojedinačno s 13:10 bio bolji od Tončija Jerića. Renato Markoč u krugu, s 26:16 bio je bolji od Bože Ribičića za vodstvo Croatije od 10:8. Pretposljednja disciplina, parovi, donijela je pobjedu šibenskih boćara čime je pobjeda bila osigurana. Skejo i D. Markoč su sa 12:7 bili bolji od Ivana Beovića i Ivice Mikasa (Željko Žužul). Posljednja disciplina završena je podjelom bodova: Silov-Miliša-Maretić odigrali su 8:8 s Jurjevićem-Pivcem-M. Ribičićem.

Završilo je tako teškom izborenom, ali ipak zasluženom pobjedom Šibenčana koji u idućem, šestom kolu (03. svibnja) gostuju kod boćara Komolca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!