Tenis

Vera Zvonarjeva odvela Rusiju u finale

Ante Jukić • nedjelja, 27.04.2008.

Kao što se nakon prvog dana moglo i pretpostaviti, o ovogodišnjem pobjedniku Fed Cupa odlučit će reprezentacije Rusije i Španjolske, koje su uspješno okončale jučer započeti posao protiv SAD-a, odnosno Kine...

Rusija – SAD 3:2 (Zvonarjeva - King 4:6, 6:3, 6:2; Vesnina - Rolle 3:6, 4:6; Kuznjecova/Vesnina - Huber/King 6:7(3), 4:6)

Pobjednički bod za Rusiju donijela je Vera Zvonarjeva, koju je Šamil Tarpišev poslao na teren umjesto najbolje domaće igračice, Svjetlane Kuznjecove. Iako je u meču protiv Vanie King izgubila prvi set, Zvonarjeva je opravdala izbornikovo povjerenje i potvrdila plasman u finale ruske reprezentacije. U posljednja dva meča, Amerikanke su uspjel zabilježiti pobjede i tako ublažiti poraz.

Kina – Španjolska 1:4 (Peng - Llagostera Vives 4:6, 4:6; Zheng - Suarez-Navarro 7:6(5), 6:3; Sung/Peng - Llagostera Vives/Martinez Sanchez 2:6, 1:6)

Iako se tome uoči početka malo tko mogao tome nadati, susret Kine i Španjolske riješen je već nakon trećeg meča. U susretu prvih ''reketa''svojih reprezentacija, Llagostera Vives je glatko dobila Shuai Peng i definitivno riješila dvoboj u Pekingu. U preostala dva, za konačan ishod nevažna, meča svaka od reprezentacija zabilježila je po jednu pobjedu, za konačnih 1:4.

Finalni susret ovogodišnjeg Fed Cupa, između Španjolske i Rusije, igrat će se 13. i 14. rujna, u Španjolskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!