Nogomet

Mirno i standardno

Zoran Zdelar • nedjelja, 27.04.2008.

Pratili smo ove subote jedno prilično mirno i ne odveć efikasno kolo T-Com 1. HNL, pa je samim time i najbolja momčad kola još jednom mogla biti objavljena u onoj svojoj vjerojatno najstandardnijoj formaciji. Jedini susret koji je odskakao iz prosjeka je onaj varaždinski, pa su tako Krojači i dobili maksimalna tri igrača među najboljima...

Slika 1 od 2.

Vratar

Marko Šarlija (Inter Zaprešić) – Čuvar zaprešićke momčadi bio je iznimno raspoložen za intervencije na gostovanju u Vinkovcima gdje se igralo za važne bodove koji po klub život znače. Na kraju su oni podijeljeni, ali daleko najzaslužniji što nisu sva tri boda ostala Cibaliji je definitivno vratar Šarlija, koji je svojim obranama očuvao na životu svoje suigrače.

Obrana

Dalibor Starčević (Inter Zaprešić) – Iskusni branič Diva iz predgrađa može biti prilično zadovoljan svojim nastupom u Vinkovcima. Osim što je iznimno dobro obavljao svoje zadatke u obrani, ono zbog čega je zaslužio mjestu u momčadi kola jest njegov pogodak u završnici utakmici čime je itekako pomogao svojem klubu u velikoj konkurenciji klubova koji pokušavaju izbjegnuti kvalifikacije za ostanak.

Josip Bonacin (Šibenik)– Visoki stoper neprelazna je prepreka u zadnjem redu Šibenčana, a dvoboj protiv Osječana bila je i jedna od njegovih najboljih partija u Modrom dresu. Iz svih je dvoboja s osječkim igračima izlazio kao pobjednik, uvijek na pravom mjestu. Osim obrambenih zadaća, stigao je i pomagati suigračima u napadu. Imao je i jednu dobru priliku, no, njegov je udarac zaustavljen na gol crti.

Igor Prahić (Varteks) – Iako se nije obrana Varaždinaca ovog vikenda nešto previše iskazala s obzirom da su primili ipak dva pogotka, nastup Prahića ipak se može ocijeniti kao vrlo dobrim. Mladi nogometaš ostavio je tako iznimno dobar dojam, iako mjesta za napredak očito ima još sasvim dovoljno.

Miroslav Pejić (Zagreb) - Najveći univerzalac u momčadi Zagreba, ako ne i u cijeloj HNL, u utakmici protiv Zadrana startao je na mjestu lijevoga stopera i još jednom dokazao kako za njega nema pozicije na kojoj se ne bi snašao. Pejić ne samo da se snašao, odigrao je vrlo sigurno i rutinirano (tek jedna pogreška koju je potom sam i ispravio), a kada je u drugome poluvremenu krenuo ofenzivnije i Zagrebova je lijeva strana odigrala na nivou više.

Veza

Drago Papa (Varteks) - Papa je razigravao suigrače na najbolji mogući način i asistirao za dva od tri pogotka. Pravi kreator akcija, znao je dobro procijeniti što i kako na najbolji način iskoristiti indisponirane Međimurce. Šteta što sve prilike Varaždinaca nisu realizirane, no ono najvažnije je ipak ostalo u rukama Krojača – tri boda.

Srđan Andrić (Hajduk) - Kapetan Hajduka i na Kantridi je pokazao koliko je vrijedan za Hajduk ove sezone. S njim je Hajdukova sredina čvršća, suigrači samopouzdaniji i odgovorniji, a njegova dva izvrsna slobodna udarca završila su na vrhovima prstiju Radmana i na vratnici. Jarni može biti iznimno zadovoljan igrom svojeg kapetana.

Duje Čop (Hajduk) – Mlada nada Splićana zabljesnula je na Kantridi i to već u samom otvaranju Jadranskog derbija. Hajdukova polušpica odlično je reagirala na asistenciju Kalinića za vodeći gol u 5. minuti, bez kompliciranja i bez oklijevanja. Iako je igrao na mjestu nezamjenjivog Cernata, svakako ga je nadomjestio barem u količini trke, ali i postignutim pogotkom za Hajduk.

Anas Sharbini (Rijeka) – Rijekin kapetan također je bio iznimno dobar u derbiju kola, što znači da će nakon ove utakmice nagađanja o njegovoj budućnosti postati još samo glasnija. U prvoj minuti sudačke nadoknade donio vrijedan bod svojoj momčadi u borbi za Europu. I ovog je puta bio najbolji igrač Rijeke i pokretač gotovo svih akcija.

Napad

Kruno Jambrušić (Šibenik) – Koprivničanin u redovima Šibenika, nakon gola za bod iz Varaždina, novim je pogotkom svojoj momčadi ovaj put donio sva tri. U devetoj minuti drugog poluvremena odlično je iskoristio asistenciju Vitaića, zaobišao istrčalog Skendera te precizno naciljao praznu mrežu. Imao je još jednu dobru priliku, ali nije ju iskoristio. No, 24-godišnji šibenski napadač dobiva sve veću minutažu, a na ukazano povjerenje uzvraća zlata vrijednim golovima.

Gordan Vuk (Varteks) - Vuku se konačno "otvorilo", a dva pogotka u mreži Međimuraca prevagnula su utakmicu. Nakon njegovog izlaska Varteks je igrao mnogo polaganije, a pravih rješenja u napadu nije bilo. Napadač koji često oscilira u svojoj igri, ali je zato u lokalnom derbiju bio izuzetan.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 20:30
    Zaštrašujuče vuče!
    Obrisan korisnik