Nogomet

Celtic opet pobijedio u Old Firmu

Duje Mogić • nedjelja, 27.04.2008.

Posljednji ovosezonski Old Firm i drugi u 12 dana odigran je danas na Celticovom Parkheadu. Katolici su ponovno iskoristili umor i probleme s ozljedama u momčadi Rangersa, i pobjedom nametnuli pritisak Walteru Smithu koji sad nema pravo na grešku...

Nakon što se čak pet mjeseci čekalo na Old Firm derbi, u 12 dana odigrana su dva. Celtic je prije njih bio u nepovoljnoj poziciji sa šest bodova zaostatka i mnogi su prvenstvo smatrali zaključenim. Ipak, Gordon Strachan je, čini se, pronašao pobjedničku formulu i u dva navrata pobijedio najveće konkurente čime je stavio svoju momčad u povoljniji položaj.

Budući da Rangersi imaju tri utakmice više za odigrati, Strachan je znao da jedino pobjedom može imati dobre izglede za treći uzastopni naslov prvaka Škotske. Napadački postavljena momčad ostvarila je vodstvo već u 4.minuti kada najbolji strijelac lige, Scott McDonald, bježi Rangersovoj obrani bez suspendiranog Cuellara i matira rezervnog vratara Rangersa, Alexandera.

Ali, Rangersi iskorištavaju loše postavljanje Celticove obrane prilikom kornera i preokreću utakmicu. 38-godišnji branič Weir izjednačava u 17. minuti, a 12 minuta poslije Cousin glavom pogađa za 2:1 gostiju. Srećom po domaće, Australac McDonald je bio raspoložen za igru i u 43. minuti opet pogađa mrežu Alexandera. Konačno rješenje uzbudljive utakmice dolazi u 70. minuti kada Broadfoot ruši McDonalda u kaznenom prostoru, a veznjak Barry Robson pogađa za vodstvo od 3:2 što je bio i konačni rezultat. U sudačkoj nadoknadi je Rangersov Whittaker dobio crveni karton zbog nasrtaja na Japanca Nakamuru.

Od ostalih utakmica, Hibernian je propustio šansu popeti se na treće mjesto porazom od Aberdeena. Iako je Hibernian dobro počeo i poveo preko Deana Shielsa, sa dva igrača manje prosuli su vodstvo i izgubili s 2:1. Hearts je nanizao i treću uzastopnu pobjedu i ispratio Inverness CT sa pobjedom od 1:0. Kilmarnock je pao na pretposljednje mjesto nakon mršavog 1:1 remija sa slabašnom Gretnom. Fernandez je doveo domaće u vodstvo, a raspodjelu bodova osigurao je Barr.

St Mirren ostvario je pobjedu zaokruživši ovo kola domaćina. Pobjeda 1:0 nad Falkirkom odvojila ih je od dna tablice. Motherwell i Dundee Utd. su podijelili bodove odigravši 2:2. Porter je dvaput pogodio za domaće, a bod Dundeeju iščupao je Wilkie pogotkom par minuta prije kraja.

Škotski Premiership, rezultati:
Celtic - Rangers 3:2, Motherwell - Dundee United 2:2, Aberdeen - Hibernian 2:1, Hearts - Inverness CT 1:0, St Mirren - Falkirk 1:0, Kilmarnock - Gretna 1:1.

Škotski Premiership, tablica:
1. Celtic - 35 uta. - 80 bod.
2. Rangers -32 uta. - 75 bod.
3. Motherwell - 33 uta. - 53 bod.
4. Dundee United - 35 uta. - 52 bod.
5. Hibernian - 35 uta. - 51 bod.
6. Aberdeen - 35 uta. - 47 bod.
7. Hearts - 35 uta. - 48 bod.
8. Falkirk - 35 uta. - 43 bod.
9. Inverness CT - 35 uta. - 39 bod.
10. St Mirren - 34 uta. - 36 bod.
11. Kilmarnock - 35 uta. - 34 bod.
12. Gretna - 35 uta. - 9 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!