Nogomet

Vrijeme je da se krene…

Ante Jukić • nedjelja, 27.04.2008.

U subotnjem dvoboju s Interom, nogometaši Cibalije propustili su i drugu priliku da, pobjedom protiv izravnog konkurenta, riješe svoje brige oko ostanka u ligi. Međutim, vremena za plakanje nema, budući da već u srijedu u Vinkovce stiže Šibenik…

Iako su se navijači vinkovačkog prvoligaša, možda i naivno, nadali, da bi ove sezone konačno mogli biti lišeni stresne borbe za očuvanje prvoligaškog statusa, njihovi ljubimci su im priredili još jedno "zanimljivo" proljeće. I dok smo na beskrvne i bojažljive predstave Vinkovčana u gostima već odavno naviknuli, posljednji posrtaji na stadionu pored Bosuta, najmanje su što je Cibaliji trebalo u ovom trenutku. Pobjeda na Poljudu pokazala se, tako, kao "labuđi pjev" momčadi, koja je u subotu ponovno pružila vrlo blijedu partiju. Iako su nebesko-plavi bili bolja momčad na terenu, iako su propustili i nekoliko izglednih prilika za pobjedu, Inter je iz Vinkovaca uspio otići neporažen i postaviti pred domaćeg trenera, Srećka Lušića, bezbroj upitnika.

A Lušić je razloge remija sa Zaprešićanima pronašao isključivo u sreći. "Odigrali smo dobru utakmicu, stvorili dosta izglednih prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. S druge strane, Inter je sretno izjednačio, iz jedinog udarca prema našim vratima", konstatirao je vinkovački strateg neposredno nakon utakmice. Međutim, tražiti razloge za subotnji neuspjeh samo u sreći, bilo bi potpuno pogrešno. Iako je Cibalia zaista imala nekoliko sjajnih prilika, one su uglavnom došle iz grešaka protivničke obrane, a nikako kao plod dobre igre i pritiska Vinkovčana.

U domaćim redovima, jedino je Husić pokazivao nešto borbenosti i želje za nadigravanjem, ostali su manje-više napucavali loptu prema protivničkom šesnaestercu, nadajući se da bi Malčić i Dodik mogli spremiti neki "otpadak" u mrežu. Cibalia u ovom trenutku nema igru, i to je ono što bi najviše trebalo brinuti Srećka Lušića. Uostalom, svoje mišljenje o posljednjim predstavama nebesko-plavih najbolje su izrazili navijači, koji su igrače u svlačionicu ispratili povicima "ovo je smiješno".

No, bez obzira koliko trenutna situacija Vinkovčana bila nezavidna, vremena za popravak još uvijek ima. Ako postoji barem nešto pozitivno u vinkovačkoj priči ovog proljeća, onda je to raspored, koji i trećeg izravnog konkurenta za, toliko željeno, deseto mjesto dovodi u grad na Bosutu. Već ove srijede, izabranici Srećka Lušića imaju i treću meč-loptu na svom terenu. U goste im dolazi momčad Šibenika, za koju je ovaj susret jednako važan. Nakon što je prije dva tjedna Varteks odnio sva tri boda iz Vinkovaca, nakon što je i Inter Slavoniju napustio neporažen, Cibalia jednostavno mora pobijediti goste sa Šubićevca, želi li izbjeći neizvjesnost dodatnih kvalifikacija. Dvije prilike su već propuštene, ostala je još jedna. Kako bi rekao stih jedne popularne pjesme vinkovačkih Majki, vrijeme je da se krene…

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!