Rukomet

Metličić na korak do naslova, Alilović briljirao

Branko Barić • ponedjeljak, 28.04.2008.

Nakon slavlja u Kupu kralja prošlog tjedna, Ciudad Real približio se na samo korak od osvajanja titule španjolskog prvaka. Pobjedom u derbiju 28. kola na gostovanju kod Portland San Antonia napravili su veliki posao, a već nakon sljedećeg kola, kad dočekuju drugoplasiranu Barcelonu, mogli bi službeno proslaviti novi trofej...

Četvrtoplasirana momčad prvenstva, oslabljena neigranjem nekolicine važnih igrača, među kojima je i naš Ivano Balić, dobro se držala većim dijelom susreta protiv lidera prvenstva. No Ciudad Real, za koje je Petar Metličić postigao jedan pogodak, pojačava ritam u posljednjih deset minuta i dolazi do pobjede 29:27.. Roberto Garcia sa šest i Jonas Kallman s pet pogodaka predvodili su pobjednike, dok je kod domaćih najraspoloženiji bio Kristian Kjelling s deset pogodaka. Davor Dominiković s jednim pogotkom upisao se u listu strijelaca za Portland, dok Valter Matošević nije ulazio u igru.

Predvođena Jesperom Noddesboom koji je postigao devet, te Ikerom Romerom koji je dodao sedam pogodaka, Barcelona je rutinski stigla do pobjede 43:35 nad Algecirasom i tako zadržala nadu u osvajanje naslova. Venio Losert skupio je šest obrana na golu Barce, koju već u sljedećem kolu očekuje sudbonosni okršaj sa Ciudad Realom.

Na krilima nesavladivog Mirka Alilovića (22 obrane, 58%) Ademar Leon došao je do pobjede 21:19 protiv Aragona i tako učvrstio treće mjesto na tablici. Zanimljivo i da su obje posljednjeplasirane momčadi prvenstva u ovom kolu ubilježile pobjede. Almeria je s 30:27 slavila protiv Noturhouse Logronia, dok je fenjeraš Teka s 27:23 bila bolja od Granollersa.

Asobal liga, 28. kolo:
Teka Cantabria – Fraikin Granollers 27:23
Ademar Leon – Aragon 21:19
Antequera – Valladolid 29:32
Octavio Pilotes Posada – Arrate 32:34
Torrevieja – Teucro 25:27
Almeria - Naturhouse Logrono 30:27
Portland San Antonio – Ciudad Real 27:29
Barcelona – Algeciras 43:35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!