Ostali sportovi

Boksački klub Klis dobio županijsku nagradu

Sportnet • ponedjeljak, 28.04.2008.

14. travnja u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika svečanom sjednicom županijske skuštine obilježen je Dan županije na kojoj su dodjelene nagrade zaslužnim pojdincima i udrugama sa područja županije...

Među inim laureatima nagrađenim na ovoj svečanosti nagradu je dobio i Boksački klub Klis kao dobitnik nagrade za skupna priznanja. Boksači s Klisa svoju su nagradu zavrijedili odličnim uspjesima u ringu i oko njega.

Klub je osnovan prije 10 godina na inicijativu razvojačenih branitelja i invalida Domovinskog rata s područja Općine Klis u skromnim uvjetima, no u službenim natjecanjima klub je pobrao čak 23 odličja u različitim natjecateljskim kategorijama.

Jedini su boksački klub u Hrvatskoj čije sjedište nije u gradu već u malenoj Općini u predgrađu Splita, no to ih ne spriječava da okupe veliki broj mladih sportaša željnih sportske aktivnosti koji svakodnevno rade u obnovljenoj staroj školi u Klisu. Trošnoj školi boksači su udahnuli novi život pa se u prošloj godini promijenilo krovište, postavljeni su novi prozori i sanitarni čvorovi, izgrađen je fitness centar u sklopu kojega je i sauna.

Da se rade o velikim planovima Boksačkog kluba s Klisa i njihovog predsjednika Josipa Didovića koji je usput rečeno i najmlađi predsjednik jednog boksačkog kluba u Hrvatskoj govori i činjenica da se uz izgrađeno igralište za košarku i nogomet sa rasvjetom ispred prostorija kluba namjerava izgraditi i parking za 60-tak automobila te trim staza.

Iako nekima boks djeluje kao nasilan sport kliški boksači pokazali su „meko srce“ pa su tako prošle godine organizirali reviju boksa čiji je prihod išao u humanitarne svrhe udruzi za inkluziju „Lastavica“ iz Splita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!