Tenis

Ni Wimbledon ne škrtari

Maja Giljanović • utorak, 29.04.2008.

Organizatori u All England Clubu podebljali su košaricu i ovogodišnjim će wimbledonskim pobjednicima isplatiti 5.8% veći ček u odnosu na lanjski odnosno 1.490.000 dolara...

Ukupan, pak, novčani fond će se podignuti za 3.4% i iznosi 23.46 milijun dolara. Koliko su god Englezi ove sezone odlučili biti široke ruke, Francuzi su još šire - pobjednici Roland Garrosa će, naime, na konto spremiti 1.56 milijun, a tradicionalno su najveće sume inače na U.S. Openu koji još uvijek nije odredio svoju ovogodišnju buštu - lani su Federer i Henin uprihodili po 1.4 milijuna, a unatoč fluktirajućem dolaru za očekivati je da Amerikanci neće iznevjeriti tradiciju.

Wimbledon s druge strane ustraje na neigranju prve nedjelje turnira (ukoliko ne zaredaju tri-četiri kišna dana i poremete program), dok radovi na pomičnom krovu nad Centralnim terenom napreduju u skladu s prognozama i 2009. bi trebao biti u funkciji.

Ove godine (od 23. lipnja do 6. srpnja) kapacitet Centralnog terena je povećan za 1200 sjedala pa će 15.000 sretnika uživati u Federerovom lovu na šesti uzastopni naslov, a od noviteta vrijedi izdvojiti nove digitalne semafore na kojima će se vrtjeti rezultat, challengevi i reprize poena. One, međutim, neće biti trenutačne: "Ove godine ostajemo pri konzervativnijem pristupu i replayeve ćemo emitirati između mečeva. Dogodine ćemo, u skladu s napretkom u tehnologiji, pak, i mi unijeti daljnje inovacije", pojasnio je predsjednik All England Cluba, Tim Phillips.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!