Nogomet

Treća sreća?

Petar Plevnik, Ivana Jurica • utorak, 29.04.2008.

Iako su priželjkivali da će do susreta sa Šibenikom riješiti sve brige oko ostanka u društvu najboljih, nakon mršavog boda protiv Intera, nogometaši Cibalije morat će protiv još jednog izravnog konkurenta tražiti pobjedu ukoliko žele mirnije dočekati posljednjih 180 prvenstvenih minuta...

Uoči gostovanja Šibenika u Vinkovcima, gotovo da bi smo od riječi do riječi mogli ponoviti najavu uoči gostovanja Intera. Ponovno u Vinkovce dolazi izravni konkurent za izbjegavanje 11. mjesta na ljestvici, Šibenik. Treća je to meč lopta Vinkovčana, koju će, nakon neuspjeha protiv Varteksa i Intera, nadaju se u redovima Cibalije, uspjeti napokon iskoristiti.

Uz iovako velike probleme u igri vinkovačke obrane, trener Srećko Lušić protiv Šibenčana zbog žutih kartona sigurno neće moći računati na lijevog braniča Ivana Medvida, dok je zbog ozljede upitan nastup njegovog kolege s desne strane, Marka Radasa, kao i centralnog braniča Elvisa Mešića, pa će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će sastavu Vinkovčani istrčati protiv Šibenika.

No bez obzira kojih 11 igrača Lušić pošalje na teren, u redovima Cibalije su svjesni da, ukoliko napokon žele osjetiti slast pobjede na domaćem terenu, ne smiju ponoviti pogreške koje su ih pratile u većem dijelu proljetnih susreta, a ponovile su se i u utakmici protiv Intera. Bude li koncentracija ovaj put na nivou, Vinkovčani bi napokon mogli slaviti domaću pobjedu, koju nisu upisali u prethodna tri susreta pred svojim navijačima.

Nakon što su utakmici s Osječanima uzeli sva tri boda, Šibenčane u ovom kolu čeka još jedan slavonski prvoligaš – vinkovačka Cibalia. Utakmica je to dvaju protivnika koji trebaju bodove u borbi za izbjegavanje 11. pozicije i kvalifikacija za ostanak u Ligi. Za razliku od domaćina kojima trebaju sva tri boda, Šibenčani bi bili zadovoljni i jednim bodom, no, ne odriču se unaprijed ni borbe za sva tri.

Dvije uzastopne pobjede popravile su raspoloženje u taboru Šibenčana koji su u vedrijem raspoloženju otputovali u grad na Bosutu gdje se nadaju nastavku pozitivnih rezultata. Za razliku od sastava koji je istrčao u prošlom kolu tek jedna promjena. Ozlijeđenog Stipu Lapića zamijenit će Nikola Đira što će izazvati određene korekcije, odnosno promjene mjesta obrambene trojke. Svi od ranije ozlijeđeni igrači propustit će i ovu utakmicu.

Da se protiv Cibalije u Vinkovcima može do bodova pokazao je Varteks, u prošlom je kolu i Inter je izvukao remi. U prvom dijelu sezone i Šibenik je remizirao u Slavoniji (3:3), pa bi se baš tim receptom trebao poslužiti trener Ivica Kalinić da dođe do bod(ova). Ohrabruje i podatak da je šibenski čuvar mreže Hrvoje Slavica već tri utakmice svoju mrežu sačuvao nedirnutom.

Cibalia: Burcsa - Radas, Leutar, Mešić, Čuljak - Radotić, Maroslavac, Husić, Bagarić - Dodik, Malčić.

Šibenik: Slavica – Bonacin, Raič, Kulušić, Đira – Gović, Vitaić, Milanović, Roglić – Jambrušić, Zec.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!