Tenis

Čilić na domaćeg aduta

Ivor Krapac • srijeda, 30.04.2008.

Marin Čilić saznao je protivnika u osmini finala ATP turnira u Münchenu. Jedini preostali hrvatski predstavnik na BMW Openu tražit će prolaz u četvrtfinale u susretu s Nijemcem Philippom Petzschnerom, a taj dvoboj na rasporedu je u srijedu...

Petzschner je izborio ogled s Čilićem startnom pobjedom nad Rusom Jevgenijem Korolevim, koji nije opravdao ulogu blagog favorita u tom meču. 24-godišnji njemački adut, 121. na svijetu, slavio je sa 6:4, 0:6 i 6:2, a s Marinom će se susresti u drugom meču srijede na terenu broj četiri, uz početak programa u podne.

Nijemci su doznali i dvije lošije vijesti. Dva njihova jaka aduta odustala su prije predviđenog prvog nastupa - treći nositelj Philipp Kohlschreiber, koji je trebao braniti naslov, otkazao je zbog problema s disanjem, dok je petopostavljenog Tommyja Haasa eliminirala ozljeda ramena.

Kohlschreiberovo odustajanje otvorilo je vrata brazilskom lucky loseru Juliju Silvi. Prošlogodišnji finalist Un1que Zagreb Opena je s 3:6, 6:2 i 6:3 protiv njemačkog wild-carda Matthiasa Bachingera ubilježio svoju prvu pobjedu na nekom ATP turniru nakon Vina del Mara u veljači 2002., kad je na startu bio bolji od Alberta Martina.

Drugi nositelj Fernando Gonzalez i četvrtopostavljeni Igor Andrejev nisu se dali iznenaditi u prvom kolu. Gonzalez je sa 6:3 i 6:4 pobijedio Dudija Selu, dok je Andrejev istim rezultatom bio bolji od Gaela Monfilsa.

ATP München, 29.4.2008., prvo kolo: Naso (Italija, Q) - Schüttler (Njemačka) 6:7(2), 6:3, 6:4, Petzschner (Njemačka) - Korolev (Rusija) 6:4, 0:6, 6:2, Silva (Brazil, LL) - Bachinger (Njemačka, WC) 3:6, 6:2, 6:3, H-T. Lee (Južna Koreja) - Eitzinger (Austrija, Q) 1:6, 7:5, 6:2, Andrejev (Rusija, 4) - Monfils (Francuska) 6:3, 6:4, F. Gonzalez (Čile, 2) - Sela (Izrael) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!