Tenis

Karlović razočarao u Barceloni

Branimir Korać • srijeda, 30.04.2008.

Ivo Karlović nikako ne može uhvatiti pravu formu. U drugom kolu ATP turnira u Barceloni upisao je poraz od Alberta Montanesa u tri teška seta nakon gotovo 135 minuta igre...

Ako ne računamo dvoboj sa Sebastienom Grosjeanom koji je predao Karloviću meč u Monte Carlu, Ivo čeka na prvu pobjedu već više od mjesec dana, tamo od Indian Wellsa i Rika De Voesta. Lošu formu našeg tenisača iskoristio je i Albert Montanes, tipični zemljaš, svladavši ga u drugom kolu Barcelone sa 6:7(7), 6:3, 7:5.

Karlović je ponovio ono što je već u nekoliko navrata ove sezone radio. Kada bi se našao u problemima i protivnik počeo malo jače prijetiti protiv servisa, Ivo je padao i više se nije mogao vratiti. Tako je bilo i danas i Montanes je iskoristio prokušani recept.

U prvom setu dominirao je naš tenisač, ali to nije znao iskoristiti. Imao je čak šest break lopti, kod 5:4 i tri set lopte, ali niti jednu nije iskoristio i set je otišao u tie-break. Tamo su obojica bez problema držali svoje servise i tek je Karlović kod 7:7 napravio mini break koji mu je donio servis za set i set s 9:7. Gotovo sat vremena trajao je prvi set.

Već na samom početku drugog seta Karlović je u problemima. Montanes dolazi do 15:40 kod 1:0, odmah radi break i prednost od breaka s lakoćom drži do kraja seta te sa 6:3 poravnava na 1-1.

Treći set također je proticao u znaku Španjolca. Karlović protiv servisa nije uspio ozbiljno zaprijetiti dok je Montanes imao break lopte kod 2:2, 4:4 te 5:5. Kod 5:5 imao je 0:40, prve dvije Karlović je spasio, ali treću nije i Montanes je došao do velike prednosti. No trebalo je završiti meč. Karlović dolazi do 0:30, a zatim i dva puta prednosti za povratak u meč, ali oba puta Montanes se izvukao te na kraju iskoristio prvu meč loptu za treće kolo.

Ivi nije pomoglo 17 aseva i više osvojenih poena protiv servisa. Imao je ukupno osam break lopti, ali nijednu nije iskoristio. S druge strane Montanes je od njih devet iskoristio dvije, dovoljno za pobjedu. U trećem kolu čekat će ga dvoboj s ruskim kvalifikantom Mihailom Kukuškinom koji uživa u tjednu karijere.

Rafael Nadal odradio je rutinski meč protiv Potita Staracea. Prvi nositelj nije imao baš nikakvih problema potiv talijanskog igrača koji je još u pvom setu pružio solidan otpor. Ovo je Nadalova 99. pobjeda na zemlji u pos,ljednjih 100 mečeva što je uistinu nevjerojatan skor.

Teže od očekivanja do trećeg kola stigao je Feliciano Lopez. Iskusni, ali već duže vrijeme van prave forme Alberto Martin stvorio je dosta problema Lopezu i meč je otišao u treći set. Tamo je Lopez pokazao kako je spremniji te iskoristio pad Martina za prolaz u treće kolo. Inače, ovo je tek prva Martinova pobjeda protiv Lopeza u karijeri.

Iznenađenje je priredio Nijemac Denis Gremelmayr koji je svladao Jamesa Blakea. Blake nije od onih koji obožavaju zemljane terene, ali bez obzira na to pobjeda protiv Gremelmayra se očekivala. Međutim 85. igrač svijeta odigrao je bez respekta i upisao vrlo uvjerljivu pobjedu.

Većih problema nije imao niti Dmitrij Tursunov koji je nadigrao Marcosa Daniela u dva seta. Daniel je rijetko prijetio, a i kada je prijetio, Tursunov je lako izlazio s njim na kraj.

Protivnika u trećem kolu saznao je Mario Ančić igrat će protiv Nicolasa Almagra kako se i očekivalo. Odlični Španjolac nadigrao je Filippa Volandrija u dva seta te prošao dalje. Mjesto u trećem kolu očekivano je osigurao i David Ferrer pobjedom protiv Trujillo-Solera, ali i mladi Rus Mihail Kukuškin koji je iskoristio povoljan ždrijeb i eliminirao Pabla Cuevasa.

Ančić je u paru sa Zverevim priredio iznenađenje izbacivši druge nositelje Daniela Nestora i Nenada Zimonjića 11:9 u trećem setu.

ATP Barcelona, drugo kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Potito Starace (Italija) 6:4, 6:2, Feliciano Lopez (Španjolska, 16) - Alberto Martin (Španjolska, WC) 3:6, 6:2, 6:4, Juan Ignacio Chela (Argentina) - Marc Lopez (Španjolska, Q) 5:1, predaja Lopez, Ernests Gulbis (Latvija) - Carlos Moya (Španjolska, 5) 4:6, 6:1, 6:4, Denis Gremelmayr (Njemačka) - James Blake (SAD, WC, 4) 6:1, 6:4, Dmitrij Tursunov (Rusija, 15) - Marcos Daniel (Brazil) 6:4, 6:3, Nicolas Almagro (Španjolska, 10) - Filippo Volandri (Italija) 6:4, 7:6(5), Albert Montanes (Španjolska) - Ivo Karlović (Hrvatska, 8) 6:7(7), 6:3, 7:5, Mihail Kukuškin (Rusija, Q) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:0, 6:4, Stanislas Wawrinka (Švicarska, 14) - Jurij Šukin (Rusija, LL) 6:3, 6:4, Tommy Robredo (Španjolska, 6) - Robin Haase (Nizozemska) 6:2, 6:4, Guillermo Canas (Argentina, 9) - Teimuraz Gabašvili (Rusija) 6:1, 6:2, David Ferrer (Španjolska, 2) - Gabriel Trujillo-Soler (Španjolska, Q) 6:1, 6:1.

ATP Barcelona, parovi, prvo kolo:
Hutchins/Murray (Velika Britanija/Velika Britanija) - Johansson/Lindstedt (Švedska/Švedska) 6:4, 2:6, 10:3.

ATP Barcelona, parovi, drugo kolo:
Bryan/Bryan (SAD/SAD, 1) - Calleri/Starace (Argentina, Italija) 5:7, 6:2, 12:10, Chela/Cuevas (Argentina/Urugvaj) - Hanley/Paes (Australija/Indija, 6) 6:4, 6:1, Arnold/Nalbandian (Argentina/Argentina) - Erlich/Ram (Izrael/Izrael, 3) 7:6(5), 6:1, Lopez/Verdasco (Španjolska/Španjolska) - Mirnji/Murray (Bjelorusija/Velika Britanija) 6:4, 6:2, Fyrstenberg/Matkowski (Poljska/Poljska, 7) - Marach/Metinak (Austrija/Slovačka) 4:6, 6:4, 10:5, Ančić/Zverev (Hrvatska/Njemačka) - Nestor/Zimonjić (Kanada/Srbija, 2) 6:4, 3:6, 11:9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!