Automoto

Lorenzo usprkos lomu ne propušta Kinu

Maja Giljanović • petak, 02.05.2008.

Jorge Lorenzo, zajedno s Danijem Pedrosom trenutno vodeći na vrhu poretka MotoGP-a, skršio se na današnjem treningu Velike nagrade Kine, slomio kost u lijevom gležnju, ali unatoč bolovima forsira liječnike da mu amenuju nastup u nedjeljnoj utrci...

Šangaj, četvrta utrka u kalendaru, Španjolcu visi nakon što je na prvom slobodnom treningu u 10. krugu na izlazu iz šikane teško pao i ozlijedio u prvom redu donji dio tijela - oba gležnja, a upravo je nepolomljeni desni, po liječnikovim riječima, izvor najveće boli. Lorenzo se nakon pada vratio na stazu, da bi se potom uputio u kliniku gdje se još uvijek nalazi.

Službeni se liječnik MotoGP-a Claudio Costa pragmatično izjasnio: "Povredu u ovom trenutku tretiramo ledom i masažama. Sutra ujutro ćemo procijeniti stanje i donijeti odluku. Ukoliko bol popusti, skrpat ćemo ga i poslati na stazu, u protivnom, smatram da je pametnije da pauzira. U svakom slučaju, njegova je zadnja."

Lorenzu je jutrošnji trening inače bio prvi nakon oporavka od operacije desne ruke na koju se odlučio zbog kronične boli u mišićima, a ohrabrenje navijačima lanjskog svjetskog prvaka do 250 ccm Costa je ponudio riječima: "Poznavajući ga, gledat ćemo ga u nedjelju tim više jer slavi rođendan" (21, op. p.). "Bit će to utrka puna boli, muke i suza, ali vozači njegovog kalibra sposobni su za sve."

Kombinirano najbrže vrijeme na treninzima je, pak, postavio kolega mu iz Yamahe, nekadašnji svjetski prvak Valentino Rossi, ispred aktualnog svjetskog prvaka Caseyja Stonera na Ducatiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!