Nogomet

Otvaranje trilogije na Poljudu

Vedran Attias • petak, 02.05.2008.

Iako pogled na tablicu neće to reći - pred nama je "veliki derbi". Možda bi neupućenom promatraču bilo nejasno kakav je to derbi kada Dinamo ima 27 bodova više, no sigurno je kako će Hajduk "skupo prodati kožu" na Poljudu...

U subotu jer pred nama prvi od tri susreta naša dva najveća kluba u sljedeća dva tjedna. Ovaj prvenstveni najmanje je važan što se tiče same vrijednosti susreta, no mogao bi nagovijestiti što možemo očekivati u susretima finala Kupa. Hoće li Dinamo slaviti već u prvenstvu na Poljudu te tako potpuno "ubiti" nade Hajduka ili Bili mogu iznenaditi i najaviti zanimljiv i neizvjestan finale?

Trener Dinama Zvonimir Soldo vrlo je jasan s kakvim namjerama Modri idu u Split: "Težit ćemo pobjedi, a o porazu uopće ne razmišljam. Utakmica ima svoju težinu obzirom na dobro poznato rivalstvo. To je najveći derbi naše lige i uvod u finale Kupa koje nam slijedi."

Hajduk igra po principu "toplo - hladno - hladno - hladno", no sve sramote i poraze koje su priuštili svojim navijačima ove sezone mogu isprati pobjedom nad Dinamom i osvajanjem Kupa: "Vjerujem kako Splićani kroz subotnji susret žele spasiti sezonu i sigurno će dati sve od sebe kako bi popravili dojam na kraju sezone, no moja će momčad učiniti sve da to spriječimo."

Kao niti inače, trener Modrih nije se upuštao u raspravu o kvalitetama protivnika nego se vodio po svojoj tezi - "protivnik će igrati koliko mu mi dozvolimo": "Ne bi htio ni o njihovim ni o našim kvalitetama. Taj faktor pada u vodu kad se igra ovaj derbi." Soldo je najavio kako će odmarati dva igrača "koji su iznijeli najveći teret ovog proljeća", no koji su to - nismo saznali. Sigurno je kako će kapetan Luka Modrić, sukladno svojoj želji, povesti svoju momčad u sve tri preostale utakmice s Hajdukom.

Sigurno mjesto u prvih 11 drži i Ognjen Vukojević koji ovako opisuje snagu Hajduka: "Najopasnija im je napadačka osovina Cernat - Kalinić koju mi moramo spriječiti da bude na razini. Naravno, mi prije svega razmišljamo o sebi, a neka se oni brinu o našoj igri." Pobjeda u prvenstvu puno bi značila za susrete u Kupu: "Ako ih pobijedimo oni će psihički pasti i osjetiti još veći respekt prema nama."

Ogi, kao i svi u klubu, želi samo jedno - pune tribine: "Očekujem dobar nogomet koji bi privukao publiku na finale Kupa na Maksimiru. Mi se želimo nadigravati, a nadamo se da će to biti i njihov cilj. U konačnici bi kvaliteta trebala presuditi."

Dinamo ima 27 bodova prednosti i za 35 golova bolju gol razliku od Hajduka, no derbi je uvijek posebna utakmica. Hajduk dvije godine nije dobio Dinamo na Poljudu i sigurno je kako će Bili učiniti sve da prekinu taj neugodan niz. Posljednje gostovanje Modrih u Splitu, nakon sjajne pobjede u Amsterdamu, završilo je pobjedom Dinama 2:1 i to je bila tek četvrta pobjeda Dinama u Splitu. Jasno je kako je Dinamo bolji, no Hajduk igra kod kuće i napravit će sve kako bi u Zagreb na prvu utakmicu finala Kupa otputovali u što boljem raspoloženju. Nadamo se kako poslije utakmice nitko neće pričati o tome, no svejedno valja spomenuti kako će utakmicu suditi Ante Vučemilović iz Osijeka.

T-Com HNL, 32. kolo: Hajduk - Dinamo 20.05

Dinamo: Koch - Etto, Bišćan, Mikulić, Čale - Mikić, Vukojević, Vrdoljak, Modrić - Tadić, Mandžukić

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!