Tenis

Talijan uživa u tjednu karijere

Ivor Krapac • subota, 03.05.2008.

Simone Bolelli pobrinuo se da na ATP turniru u Münchenu ne bude finalnog susreta prvog i drugog nositelja. Dok je drugopostavljeni Fernando Gonzalez došao do završnice, Bolelli je u drugom subotnjem polufinalu zaskočio prvopostavljenog Paul-Henrija Mathieua, četvrtfinalnog pobjednika nad Marinom Čilićem...

Nedjeljni sudar vodećih nositelja bio je samo gem daleko nakon što je Mathieu izborio break prednosti i servis za pobjedu kod 5:4 u trećem setu, no na tome je i ostalo. Bolelli se izvukao i u tie-breaku trećeg došao do konačnih 7:6(1), 4:6, 7:6(4) i svog prvog finala nekog ATP turnira. Dosad je najdalje bio ranije ove sezone na PBZ Zagreb Indoorsu, kad je dogurao do polufinala.

22-godišnjem Talijanu će u posljednjem meču tjedna s druge strane mreže biti Fernando Gonzalez, koji je u tri seta prekinuo niz 36-godišnjeg Younesa El Aynaouija započet još u kvalifikacijama. Drugopostavljeni Čileanac slavio je s 3:6, 6:4, 6:3 i time osigurao svoje drugo finale u sezoni, nakon osvajanja Vina del Mara na prijelazu iz siječnja u veljaču.

Gonzalez će u sutrašnji susret s Bolellijem ući s prednošću od 1-0 u međusobnom omjeru. Jedini dosadašnji dvoboj bio je iznimno izjednačen, uz 7:6(3), 6:7(2) i 7:6(3) u Čileančevu korist u prvom kolu Basela 2006. godine.

ATP München, 3.5.2008., polufinale: Bolelli (Italija) - Mathieu (Francuska, 1) 7:6(1), 4:6, 7:6(4), F. Gonzalez (Čile, 2) - El Aynaoui (Maroko, Q) 3:6, 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!