Automoto

Rossi: ''Vrlo sam sretan!''

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 05.05.2008.

Post od sedam utrka bez pobjede prekinut je napokon i Valentino Rossi ne može biti sretniji. Suradnja s Bridgestoneom urodila je plodom i Talijan najavljuje borbu za titulu u vrlo žestokoj konkurenciji…

Bivši svjetski prvak dokopao se prvog mjesta već nakon pet krugova utrke u Kini te vodstvo nije ispuštao do samog kraja iako ga je Dani Pedrosa pritiskao. ''Dobro smo surađivali s Bridgestoneom i u suradnji s njihovim tehničarima smo napravili dobar izbor guma jer su one radile vrlo dobro do samog kraja'', rekao je Rossi.

''Prva je ovo pobjeda s Bridgestoneom stoga je ovo velik trenutak i želim se zahvaliti njima'', kazao je Talijan nakon pobjede. Rossi se nadao kako neće kišiti na utrci te mu se želja ispunila. Ovom pobjedom došao je na dva boda manje od svog momčadskog kolege Jorgea Lorenza u ukupnom poretku prvenstva.

Vezane vijesti

Lorenzo je vozio s ozljedom nakon pada u petak stoga svoje četvrto mjesto uspoređuje s pobjedom: ''Vozio sam s puno boli u obje noge, ali zahvaljujući medicinskom osoblju sam uspio nastaviti.'' Španjolac je u prvom dijelu utrke izgubio dosta pozicija, no uspio se vratiti u drugom dijelu.

''U drugoj polovini sam našao svoj ritam i korak po korak sam napredovao. Mislim da sam u ovoj utrci imao više pretjecanja nego u bilo kojoj drugoj u svim kategorijama'', oduševljen je bio drugoplasirani čovjek prvenstva.

Prvoplasirani Dani Pedrosa je pokušao ukrasti pobjedu Rossiju, no Talijan se nije dao pa je Hondin motociklist morao popustiti. ''Vjetar je bio jak pa je motor išao u visoke okretaje stoga sam morao usporiti pred kraj utrke da bi osigurao drugo mjesto u utrci i prvo u poretku prvenstva'', objasnio je Pedrosa.

Pedrosa je vodeći čovjek prvenstva s 81 bodom. Slijedi Lorenzo sa 74, dok Rossi ima dva boda manje od momčadskog kolege. Motociklisti će sljedeću utrku imati u Francuskoj na trkalištu Le Mans 18. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!