Ostali sportovi

Miholjevićev sedmi Giro

HINA • utorak, 06.05.2008.

Najbolji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević, član talijanske momčadi Liquigas, i ove će godine nastupiti na jednoj od najvećih svjetskih utrka, Giro d'Italia, koji započinje u subotu u Palermu momčadskim kronometrom...

34-godišnjem Miholjeviću ovo će biti sedmi uzastopni nastup na Giru nakon debija 2002. godine, a svaki put bio je članom talijanske momčadi kojoj je primarni cilj u sezoni odličan nastup na domaćoj nacionalnoj utrci, pa samim time na nju šalje svoje najjače adute.

Prošle je godine Miholjević Giro okončao na 65. poziciji, što mu je bio najslabiji pojedinačni plasman, ali je odradio veliki dio posla za konačnog pobjednika, tadašnjeg momčadskog kolegu Danila Di Lucu.

Najbolji pojedinačni plasman na Giru Miholjević je ostvario 2004. godine, kada je bio 24.

Ove godine će mu primarni zadatak biti pomagati svom velikom prijatelju Francu Pellizottiju, koji na Giro dolazi kao jedan od favorita, u borbi za što bolji plasman.

Osim Pellizottija i Miholjevića, za Liquigas će ove godine na Giru voziti i Daniele Bennati, Dario Cataldo, Vincenzo Nibali, Andrea Noe, Alessandro Vannotti (svi iz Italije), Kjell Carlstrom (Finska) i Charles Wegelius (Velika Britanija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!