Ostali sportovi

Bonhomme pobijedio Mangolda u San Diegu

Branimir Korać • srijeda, 07.05.2008.

Žestoko suparništvo Britanca Paula Bonhommea i Amerikanca Mikea Mangolda ponovno je došlo do izražaja u San Diegu gdje je Bonhomme došao do druge ovosezonske pobjede slavivši pred 63 tisuće posjetitelja...

Slika 1 od 1.

Bila je to još jedna sjajna izvedba britanskog asa koji je uzvratio Mangoldu za prošlogodišnji poraz te je odnio pobjedu u neizvjesnom dvoboju. Bonhomme je odvezao sjajno, vrlo elegantno i precizno te je u nekoliko navrata u niskom preletu iznad zaljeva u San Diegu zaustavljao dah gledateljima. U finalu je deklasirao Mangolda odvezavši stazu bez pogreške za 1:18.01 dok je Mangoldu trebalo 1:19.24.

Slika 2 od 3.

"Vrlo sam zadovoljan pobjedom. U San Diegu staza je vrlo teška, možda najteža u cijeloj seriji, morate biti maksimalno koncentrirani u svakom trenutku. Danas je bilo vrlo neizvjesno, u nekoliko navrata morao sam se žestoko boriti da bih zadržao idealnu putanju", rekao je Bonhomme nakon utrke.

Slika 3 od 4.

Bonhomme je trenutno vodeći u Red Bull Air Race seriji s 18 bodova dok je Mangold drugi s 15 bodova. Pretpostavlja se da je dvodnevni program u San Diegu pratilo više od 120 tisuća ljudi.

Slika 4 od 5.

"Uzevši u obzir probleme koje sam imao s avionom, zadovoljan sam drugim mjestom. U polufinalu su uvjeti bili savršeni, a Paul je i tamo bio najbrži. Zasluženo je slavio, sjajno je vozio i imao je sjajan avion", rekao je Mangold.

Slika 5 od 6.

Kirby Chambliss bio je treći, a Austrijanac Hannes Arch četvrti. Svjetska serija ostaje u SAD-u gdje će piloti nastupiti 31. svibnja i 1. lipnja u Detroitu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!