Nogomet

Ladić objavio putnike za Maleziju

Bernard Jurišić • četvrtak, 08.05.2008.

Izbornik U-21 reprezentacije Dražen Ladić objavio je listu igrača koje će povesti na Interkontinentalni turnir igrača mlađih od 23 godine u Maleziju...

Ladić na turnir u Maleziju, koji se igra od 13. do 25. svibnja, vodi 20 nogometaša. Prva grupa na Daleki istok putuje u ponedjeljak 12. svibnja, dok će se igrači Hajduka i Dinama u Kuala Lumpur zaputiti dan poslije uzvratne utakmice finala Kupa.

Na turniru sudjeluje ukupno osam reprezentacija raspoređenih u dvije skupine. U Skupini A su Malezija, Nigerija, Irska i Irak, a u Skupini B Australija, Gana, Argentina i Hrvatska. Naši bi prvu utakmicu trebali odigrati u četvrtak 16. svibnja, preostale dvije utakmice u grupi 18. i 20., dok su polufinalni ogledi 22., a finale 24. svibnja.

"Riječ je o turniru Olimpijskih, dakle U-23 reprezentacija. Mi na turnir idemo s dvije godine mlađom selekcijom i s ciljem da se igrači upoznaju s jednim višim rangom natjecanja što nas na koncu i čeka u sljedećim kvalifikacijama. Otud je potpuno logično da nemamo imperativ rezultata, što ne znači da nećemo učiniti sve da se predstavimo u najboljem svjetlu. Glavni cilj je zadržati dobru i pozitivno ozračje u momčadi, da igrači budu zajedno, da steknu jedno novo iskustvo i da se neki novi igrači eventualno nametnu i iskoriste priliku", rekao je izbornik Ladić.

U Maleziju će putovati: Antonio Ježina (Zadar), Ivan Kelava (Dinamo), Silvio Rodić (Slaven Belupo), Igor Prahić (Varteks), Franjo Pintarić (Međimurje), Goran Jozinović (Hajduk), Mato Jajalo (Slaven Belupo), Kristian Ipša (Energie Cottbus, Nje), Elvis Kokalović (Slaven Belupo), Ante Kulušić (Šibenik), Karlo Šimek (Varteks), Mario Brkljača (Zagreb), Marin Ljubičić (Hajduk), Miljenko Bošnjak (Drava, Slo), Drago Gabrić (Hajduk), Josip Tadić (Dinamo), Marin Tomasov (Zadar), Mario Mandžukić (Dinamo), Tomislav Bušić (Hajduk), Ante Mitrović (Zadar).

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!