Košarka

Mladi Međimurci gostuju u Francuskoj

Sportnet • četvrtak, 08.05.2008.

Od 9. do 12. svibnja u Plaisiru (pokraj Pariza) odigrava se 14. po redu tradicionalni međunarodni turnir mladih košarkaša na kojem su redoviti učesnici i mladi čakovečki košarkaši iz KK Međimurja...

U dosadašnjih 10 nastupa na ovom turniru mladi Čakovčani četiri su puta bili pobjednici, isto toliko puta drugoplasirani, a samo jednom završili su kao četvrtoplasirani. Hoće li i ove godine izboriti plasman u završnicu turnira i time ući u borbu za naslov pobjednika, ostaje nepoznanica obzirom da od ove godine po prvi puta sve ekipe igraju s igračima juniorskog uzrasta što turnir čini kvalitetnijim i zanimljivijim.

Pored domaćina (BC Plaisir) te Čakovčana u borbu za naslov najboljeg natječu se još momčadi Geoplin Slovana iz Ljubljane, TGjiu (Rumunjska), Regensdorf (Švicarska), Selekcija Amsterdama, Rambouillet (Francuska) i selekcija Rabata (Maroko).

Turnir počinje 9.svibnja u 20 sati svečanim otvaranjem u palači sportova Pierre de Coubertin. Program svečanog otvaranja uključuje natjecanje "tricaša" (iz svake momčadi po dva igrača), izvlačenje ekipa po skupinama (A i B) i određivanje natjecateljskih parova za utakmice koje počinju u subotu ujutro. Slijedi zajedničko druženje svih sudionika turnira.

Na kraju istaknimo da Čakovčani već nekoliko godina na ovaj turnir putuju zajedno s vršnjacima iz Ljubljane s kojima je svojedobno uspostavljena sportska suradnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!