Košarka

Pavličević: "Prepotencija u sportu se plaća"

Bernard Jurišić • četvrtak, 08.05.2008.

Kad na završetku jedne košarkaške utakmice niste potpuno sigurno tko je pobijedio, a tko izgubio, znate da je riječ o jedinstvenom događaju. Upravo su takvu utakmicu odigrali Split CO i Zagreb CB u 12. kolu Lige za prvaka...

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Zagrebački "mravi" slavili su u Splitu s 18 poena razlike, ali na kraju su se ipak hvatali za glavu i upitno pogledavali prema klupi. Na drugoj strani, splitski košarkaši nisu bili sretni zbog uvjerljivog poraza, ali ni tužni jer zapravo nisu ni znali jesu li obranili razliku od 18 poena kojom su nadmašili Zagreb u prvoj utakmici.

"Odigrali smo vanserijsku utakmicu protiv momčadi koja je dosad pokazivala najkompletniju igru u našem prvenstvu", izjavio je po završetku zadovoljni trener Zagreba Željko Pavličević. "Ovo nam je veliki impuls za zadnja dva kola, ali i doigravanje. Idemo pokušati dobiti Cibonu i osigurati barem treće mjesto. O višemu trenutno ni ne razmišljamo, jer bismo osvojenim Kupom i osiguranom regionalnom ligom ispunili sve ciljeve ove sezone. Sve preko toga bilo bi sjajno."

Priča kako se na kraju nije znalo tko je pobijedio, a tko izgubio, ipak je malo "nategnuta". Splićani možda i nisu previše izgubili, ali Zagreb je itekako dobio. Ostao je na pobjedi više u odnosu na Cibonu, pa su sad oni u prigodi braniti prednost od 9 poena iz prvog susreta s "vukovima". Čak i poraz od 8 razlike Zagreba bi ostavio ispred Cibone, a "vukove" natjerao da osvoje naslov prvaka žele li u regionalnu ligu.

"Nismo više imali svježine i koncentracije na kraju za sačuvati +27, ali nemam razloga zbog toga biti nezadovoljan. Prepotencija u sportu se plaća, da smo došli pobijediti Splita na Gripama sa 20 razlike, vjerojatno bismo izgubili."

Slično razmišlja i Petar Babić, jedan od najboljih Zagrebaša večeras. "Splitu smo uzvratili na isti način kako su oni nas zaskočili u Trnskom. U toj jurnjavi smo malo pali na kraju, pa je Split smanjio našu prednost. Nadam se da ćemo se vidjeti u polufinalu doigravanja."

Splitski strateg Slobodan Subotić za loš dan svoje momčadi okrivio je umor. "Momci su iscrpljeni od non-stop ritma, a ostali smo i bez Garnetta zbog bolova u leđima. Vidjelo se da danas jednostavno nismo bili spremni dobiti ovu utakmicu. Žao mi je što smo na ružan način prekinuli lijepu seriju, no to je sport, idemo dalje. Ništa ovim nismo izgubili, a ako se nađemo sa Zagrebom u doigravanju bit će zanimljivo, napeto i uzbudljivo".

Oba trenera složila su se da je ovaj nemilosrdni ritam veliki neprijatelj i igrača i trenera. Danas su zbog toga "puknuli" Garnett i Vladović, a vremena za vidanje rana nema. "Mislim da je dobro za našu košarku da se Zagreb ili Split nađu u finalu. Split je prošle sezone prošao pravu kalvariju, a ove sezone sve izgleda puno bolje. Ja sam zadovoljan našim rezultatima i nadam se da ću svoju momčad dovesti na Gripe i u polufinalu. Značilo bi to da smo drugi ili treći", završio je zadovoljni Pavličević.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!