Rukomet

Tvin bolji od Sesveta

Maja Čeko • četvrtak, 08.05.2008.

Nastavlja se naporan ritam za prvoligašice u sve tri lige. Podravka je već rutinski došla do još jedne pobjede, ovaj puta protiv Trešnjevke. U ligi za Europu dva glavna favorita, Arena i Osijek doživjeli su poraz, a u Ligi za ostanak Tvin je iznenadio Sesvete.

Liga za prvaka

Kako smo već navikli dok gledamo, sada već potvrđeno prvakinje Hrvatske, Podravku Vegetu, velikih rezultatskih napetosti tijekom utakmice nije bilo. Koprivničanke su ovaj put otišle u posjet zagrebačkoj Trešnjevci. Iako prvih minuta gledamo rezultatski izjednačenu utakmicu, u dvadesetoj minuti Podravka radi prednost od četiri gola i dalje ne prepušta domaćim rukometašicama da se vrate u igru. Utakmica završava sa velikom prednošću Podravke od 11 golova.

Drugi par činili su Lokomotiva i Trogir. Lokomotiva je nakon velikog poraza u vječnom derbiju protiv Podravke dojam popravila domaćom pobjedom protiv Trogiranki koje tijekom cijele utakmice nisu uspjele parirati Lokosicama. Lokomotiva je bila izvrsno uigrana pod vodstvom Nataše Kolege te su u drugom dijelu vodile i sa po 10 golova razlike. Na kraju je bilo 13 velikih golova zaostatka za Trogir.

Liga za Europu

U Puli je Arena ugostila rukometašice Zameta u utakmici koje se većinu vremena igrala gol za gol. Na 19:19 u drugom poluvremenu po prvi puta se počela nazirati pobjednička ekipa. Zamet dolazi do prednosti od šest golova, a Arena smanjuje na dva gola zaostatka, ali dalje ipak nije mogla. U zadnjoj minuti Zamet postiže gol za pobjedu i nove bodove.

Kutjevački podrum na domaćem je terenu iznenadio Osijek CO koji je doživio prvi poraz u Ligi za Europu. Iako Požežanke tek u posljednjim minutama prvog poluvremena uspijevaju otići na dva gola prednosti pred svojim gošćama, u drugom dijelu su pružile još bolju igru. Osječanke nisu nalazile prostora za napad na Kutjevački podrum koji je naplatio greške gošći i upisao pobjedu.

Liga za ostanak

Tvin Trgocentar iznenadio je Sesvete koje su u prošlom kolu osigurale ostanak u prvoligaškom društvu. Tijekom utakmice Sesvete nisu uspijevale ostvariti prednost pred domaćom ekipom koja im je uspješno bježala tijekom cijele utakmice. Tvin se ovom pobjedom još više maknuo od dna ljestvice i sigurno je da će se kroz kvalifikacije borit za ostanak u elitnom društvu.

Split je i nakon utakmice sa varaždinskom Kokom bez novih bodova. U Varaždinu se tako nije odigrala pretjerano zanimljiva utakmica. Koka je imala rezultatsku inicijativu, a Split je uspio i izjednačiti rezultat na 24:24, ali dalje ipak nije išlo. Koka je ovom pobjedom osigurala ostanak u ligi.

Liga za prvaka (ž), 3. kolo:

Trešnjevka – Podravka Vegeta 20:31 (11:17)

Lokomotiva – Trogir 36:23 (19:10)

Liga za Europu (ž), 3. kolo:

Kutjevački podrum – Osijek CO 24:16 (11:9)

Arena – Zamet 28:31 (12:11)

Liga za ostanak (ž), 3. kolo:

Tvin Trgocentar – Sesvete Agroproteinka 36:31 (19:17)

Koka – Split 39:30 (22:17)

Dukat 1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lokomotiva36:23Trogir
Trešnjevka20:31Podravka Vegeta
1Podravka Vegeta 4155:83+728
2Lokomotiva 4127:113+146
3Trešnjevka 495:125-301
4Trogir 489:145-561

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!