Ostali sportovi

Seligman i Ude u finalu Europskog prvenstva

Ivana Spahija • petak, 09.05.2008.

Velik uspjeh ostvarili su hrvatski gimnastičari na Europskom prvenstvu u gimnastici koje se održava u švicarskoj Lausanni. Robert Seligman i Filip Ude plasirali su se u finale konja s hvataljkama...

U konkurenciji od točno sto natjecatelja, naši su gimnastičari dokazali da pripadaju samom europskom vrhu. Robert Seligman je u kvalifikacijama konja s hvataljkama, inače svojoj najboljoj spravi, zauzeo treće mjesto ocjenom 15.725. Više od odličnog rezultata veseli činjenica da je Seligman za vodećima Nikolajom Kryukovim i Krisztianom Berkijem zaostao tek jednu desetinku, Rus i Mađar su u kvalifikacijama ostvarili ocjenu 15.825.

"Odlično, jako sam sretan i zadovoljan izvedbom svoje vježbe. Sada su mi misli usmjerene na finale, na kojem nastupam treći", zadovoljan je bio Seligman, koji u finalu konja s hvataljkama neće ostati sam. Još jedan naš gimnastičar, Međimurac Filip Ude, također se plasirao među najboljih osam na Europskom prvenstvu. Ude je za svoju vježbu zaradio ocjenu 15.100, koja ga je u kvalifikacijama stavila na solidno šesto mjesto. Hrvatska će tako u finale konja s hvataljkama, koje je na rasporedu u nedjelju u 14 sati, krenuti sa dva svoja aduta, što je doista dobra vijest za hrvatsku gimnastiku.

Europsko prvenstvo u gimnastici, konj s hvataljkama, kvalifikacije:
1. Nikolaj Kryukov (Rusija) 15.825
1. Krisztian Berki (Mađarska) 15.825
3. Robert Seligman (Hrvatska) 15.725
4. Flavius Koczi (Rumunjska) 15.625
5. Donna-Donny Truyens (Belgija) 15.475
6. Filip Ude (Hrvatska) 15.100
7. Harutyum Merdinyan (Armenija) 14.925
8. Dzmitry Savitzki (Bjelorusija) 14.900

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!