Nogomet

Niko Kovač produžio sa Salzburgom

Ante Pažanin • petak, 09.05.2008.

Kapetan hrvatske reprezentacije i igrač Red Bull Salzburga Niko Kovač produžio je ugovor s klubom iz grada Mozarta na još godinu dana i tako pokazao koliko još snage i energije posjeduje usprkos godinama...

Nakon razgovora s novim trenerom Co Adriaanseom i sportskim direktorom Heinzom Hochhauserom Niko je odlučio produžiti sa Salzburgom do 2009. godine. Naš kapetan bio je zadovoljan: "Stalno sam govorio da želim igrati za Salzburg još jednu godinu i sada mogu i službeno proslaviti."

Zadovoljstvo poslom izrazio je i trener Adriaanse koji će od sljedeće godine voditi austrijsku momčad: "Sretan sam što Niko Kovač ostaje. Njegovo iskustvo i kvaliteta sigurno će nam pomoći tijekom sljedeće, jako važne sezone."

Otkada je došao u Salzburg Niko Kovač se prometnuo u jednog od najvažnijih igrača kluba. Ove je godine samo jednom zamijenjen i u prosjeku je imao najviše kontakta s loptom od svih suigrača, oko 87 po utakmici. Osim toga imao je i oko 86 posto točnih dodavanja čime je utvrdio svoj status ključnog igrača u vezom redu Red Bull Salzburga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!