Vodeni sportovi

Mladost bez finala

Ivana Jurica • petak, 09.05.2008.

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti nisu se uspjeli plasirati u finale ovogodišnjeg izdanja Eurolige. Bolji od njih u prvoj polufinalnoj utakmici bili su Talijani, momčad Pro Recca s 9:6. U teškim uvjetima za igru Žapce je skupo stajala jako loša realizacija igrača više i brojne pogreške …

Mladost - Pro Recco 6:9

(1:2, 2:4, 0:3, 3:0)

Barcelona, bazen Municipal de Montjuic, gledatelja 700

Mladost: Pavić, Burić, Smith, Vrdoljak, Iosep 1, Franković, Antonijević 1, Đogaš 1, Karač, Muslim 1, Buljubašić, Franičević 2, Lončar, trener: Ozren Bonačić

Pro Recco: Tempesti, Giacoppo, Madaras 1, Mangiante, Kasas 2, Vujasinović, Felugo 1, Angelini 1, Benedek 1, Calcaterra, Udovičić 2, Deserti 1, Fiorentini, trener: Porzio

Igrač više: Mladost 4/15, Pro Recco 4/13

Peterci: Mladost -, Pro Recco -

Suci: Erhan Tulga (Turska) i Giorgios Stavridis (Grčka)

Teški uvjeti za igru na otvorenom bazenu u Barceloni dočekali su vaterpoliste i jedne i druge momčadi. Iako su i vjetar i kiša od ranije bili najavljeni, organizator nije želio utakmice premjestiti u zatvoreni bazen. No, to je samo jedan u nizu pritužbi koju su vaterpolisti imali na organizaciju završnice Eurolige.

U takvim uvjetima bolje su se snašli Talijani koji su poveli golom Desertija već prilikom prvog igrača više. Mladost je, pak, brojčanu prednost iskoristila tek treći put, kad je Srđan Antonijević izjednačio na 1:1. Do prednosti Pro Recco je ponovno došao s igračem više, u posljednjoj minuti za 2:1 pogodio je Mađar Benedek.

Pet minuta druge četvrtine u bazenu kao da je postojala samo jedna momčad, ona talijanska. Mladost je napravila previše pogrešaka, propustila je realizirati nekoliko igrača više, pa je Pro Recco u samo pet minuta postigao četiri pogotka (dva s igračem više, dva s istim brojem igrača u bazenu) i došao do velike prednosti od 6:1. U posljednje dvije minute Žapci su se malo trgli, pa su pogocima Franičevića i Iosepa smanjili na 6:3 nakon prvog poluvremena.

No, u trećoj četvrtini ponovno su pali što je branitelj naslova iskoristio i s tri nova gola došao do nedostižnih 9:3. Na samom početku četvrtine, kod rezultata 6:3, Franičević je s igračem više imao priliku za smanjenje na minus dva, ali umjesto gola pogodio je gostujućeg vratara. To je prelomilo utakmicu, jer su Talijani pogotku s igračem više, dodali još dva s vanjskih pozicija i pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Svjesni velike prednosti Pro Recco je u posljednjih osam minuta igrao potpuno rasterećeno, pa je taj dio igre Mladost dobila s 3:0. Muslim i Franičević pogodili su s igračem više za 5:9, dok je konačan rezultat postavio Teo Đogaš u pretposljednjoj minuti utakmice.

Barcelona tako neće u finalu gledati dvoboj hrvatskih momčadi. Mladost sutra očekuje utakmica za treće mjesto, dok Jug svoju šansu za finale traži protiv mađarskog Vasasa.

Euroliga, prvo polufinale:
Mladost - Pro Recco 6:9

Euroliga - završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Mladost6:9Pro Recco
Vasas6:11Jug AO
1Pro Recco 547:36+1112
2Jug AO 541:36+59
3Vasas 428:30-26
4Mladost 434:36-24
5Olympiakos 217:18-13
6Primorac Kotor 213:14-13
7Partizan 219:22-31
8Posillipo 218:25-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!