Rukomet

Uvjerljivo i protiv Norveške

Zvonimir Šimunović • subota, 10.05.2008.

I u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, mlada hrvatska rukometna reprezentacija (U-18) ostvarila je visoku pobjedu. Nakon rukometnih liliputanaca Gruzijaca ovoga puta stradali su puno ozbiljniji Norvežani s 36:27...

Ponovno su naši mladići od samoga početka utakmice držali sve konce u svojim rukama. Vrlo dobra obrana i sjajna realizacija već su nakon prvoga dijela rezultirale s prednošću plus 11, koju su izabranici Vladimira Canjuge rutinskom igrom u nastavku sačuvali.

U drugom susretu skupine 3, Belgija je pobijedila Gruziju s velikih 26 pogodaka razlike. Iako zapravo već sada možemo reći da su naši reprezentativci izborili Euro, sve će biti jasno nakon nedjeljne utakmice (13 h) posljednjeg, trećeg kola između Hrvatske i Belgije.

Naime, da bi kao drugoplasirani izborili put u Češku, naši mladići (uz pretpostavku da će Norveška svladati zaista nedoraslu Gruziju) ne smiju izgubiti sa 17 i više pogodaka razlike, a da bi na kraju bili i prvi u skupini (što donosi status nositelja u ždrijebu za prvenstvo) igra im poraz do pet razlike. No, po viđenom u prva dva dana turnira u Puli, moralo bi se dogoditi pravo malo čudo da Hrvatska pobjednički ne završi kvalifikacije.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo (U-18), skupina 3, drugo kolo:

Hrvatska – Norveška 36:27 (20:9), Belgija – Gruzija 41:15 (19:9).

Tablica:
1. Hrvatska 4 boda
2. Belgija 2
3. Norveška 2
4. Gruzija 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!