Nogomet

Galatasaray opet na vrhu u Turskoj

Maja Giljanović • nedjelja, 11.05.2008.

Drugi naslov u posljednje tri sezone 2:0 je pobjedom nad Genclerbirligijem na svom Ali Sami Yenu izborila momčad Galatarasaraya...

17. naslov u povijesti kluba momčad je Cevata Gülera osvojila s na koncu šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Fenerom koji je u zadnjem kolu na gostovanju u Trabzonu izgubio s identičnih 2:0.

Trabzonspor je eventualne nade ovogodišnjem četvrtfinalisti Lige prvaka skršio zabivši dvaput u prvom dijelu, a u nastavku branitelj lanjske krune nije ni jurnuo naprijed s obzirom da su vijesti iz Istanbula govorile o sigurnoj igri Galatasaraya i do poluvremena vodstvu golovima neumornog Hakana Süküra i imenjaka mu Balte (spektakularnim udarcem iz daljine).

Nekadašnji (2000.) će pobjednik Kupa UEFA u treće pretkolo Lige prvaka, dok će mu se u kvalifikacijama zahvaljujući boljem međusobnom skoru s trećim i četvrtim pridružiti Fenerbahce - poravnat na 73 boda s Bešiktašem koji će u Kup UEFA i Sivassporom kojem je najbolji rezultat u povijesti kluba donio po prvi put od osnutka 1967. plasman u Europu kroz Intertoto kup.

Prvoligaški su, pak, status izgubili Manisaspor, Rizespor i Kasimpasa, dok kolo prije kraja Kocaelispor i Antalyaspor drže prve dvije pozicije koje izravno osiguravaju viši rang (četiri momčadi još čeka play-off).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!