Košarka

Jolliete obranile naslov!

Ivana Jurica • ponedjeljak, 12.05.2008.

Košarkašice šibenskog Jollyja su u Gospiću, na parketu svojih najvećih rivalki, došle do treće pobjede u finalnoj seriji (45:62) čime su obranile prošlogodišnji naslov prvakinja Hrvatske. Peti je to trofej Jollieta koje su ove sezone osvojile sve što se dalo osvojiti …

Od samog je početka utakmice gostujući sastav dao do znanja da je u Gospić došao po pobjedu i obranu naslova. Obrane su dobro funkcionirale i s jedne i s druge strane, ali šut je bio bolji kod Šibenčanki koje su na krilima raspoložene Anđe Jelavić i Natalie Terglav-Tratsiak bile u vodstvo cijelu utakmice. Domaće su košarkašice imale previše grešaka u svojoj igri što je kvalitetnija ekipa Jollyja znala iskoristiti.

Zasluženo je bilo slavlje Šibenčanki koje su i u Lici imale potporu vjernih navijača. Medalje i pehar novim/starim hrvatskim prvakinjama uručio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić.

Utakmicom u Gospiću Jolly je zaključio fantastičnu sezonu još jednom dokazavši Gospićankama da se najbolja košarka igra u Krešimirovu gradu (u 12 ovosezonskih međusobnih susreta Jolly je odnio 11 pobjeda). Drugi je ovo trofej ove sezone koji su Šibenčanke podigle u Gospiću. Nakon NLB WABA lige i prvenstvo Hrvatske odlučeno je u Gospiću. Na Baldekinu je osvojen Kup Ružice Meglaj-Rimac, a još ranije, i prije službenog početka sezone, hrvatski Superkup i NLB Kup. Uz sve to, Jolliete su i u Euroligi pružale odlične partije. U svakom slučaju, sezona za pamćenje ekipe Stipe Bralića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!