Ostali sportovi

Cavendishu etapa, Miholjević 77.

Maja Giljanović • utorak, 13.05.2008.

Manx Express Cavendish pobjednik je četvrte, 183 kilometara dugačke etape od Pizzo Calabra do Catanzara, dok je hrvatski biciklist Vladimir Miholjević s vremenom identičnim Britančevom zauzeo 77. mjesto...

High Roadov 22-godišnjak dokopao se prvog veselja na Giru, a slavio je u samom finišu pretekavši drugoplasiranog na koncu Nijemca Förstera odnosno jučer najbržeg, Talijana Bettinija.

Prvu etapu nakon prelaska sa Sicilije na kontinent obilježio je 33-godišnji veteran Rik Verbrugghe - nekadašnji je (2001.) četiri dana vlasnik maglia rose sve do 20-tak kilometara do cilja bježao pelotonu koji ga je u konačnici, iscrpljenog borbom protiv jakog vjetra u prsa, progutao.

Vodeći su izmakli novom padu: Navigareov dvojac i Cofidisov Nick Nuyens sapleli su se kilometar od kraja, a kraći je kraj izvukao Belgijanac kojeg je hitna prevezla u bolnicu.

U ukupnom poretku vodstvo je današnjim 65. mjestom sačuvao Franco Pellizotti ispred Slipstreamovog Amerikanca Christiana Vandeveldea, dok je Talijanov momčadski kolega, naš Miholjević i dalje 19.

Sutrašnja 203 kilometara dugačka etapa od Belvedere Marittima do Contursi Terma koje po prvi put ugošćuju giro u njegovom 91. izdanju trebala bi odgovarati u prvom redu Gerolsteinerovom Davide Rebellinu.

Giro, četvrta etapa:
1.Cavendish (Velika Britanija, High Road) 4.49.09
2.Förster (Njemačka, Gerolsteiner) 0
3.Bennati (Italija, Liquigas) 0
...
77.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) 0
...

Ukupan poredak:
1.Pellizotti (Italija, Liquigas) 16.41.26
2.Vandevelde (SAD, Slipstream) +1
3.Di Luca (Italija, Liquigas) +7
...
19.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Liquigas) +36
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!