Vodeni sportovi

Vaterpolisti se okreću reprezentaciji

Hrvoje Vuković • utorak, 13.05.2008.

Nakon što su cijelu sezonu branili boje klubova, najbolji hrvatski vaterpolisti sada mogu u miru obući reprezentativne kapice i krenuti s pripremama. Naime, A reprezentacija priprema se za nadolazeće EP te Olimpijske igre, dok B reprezentaciju očekuje turnir Svjetske lige...

Hrvatska B reprezentacija okupit će se već ove srijede u Dubrovniku, gdje će se uigravati za predstojeće turnire Svjetske lige u Crnoj Gori i Grčkoj. Nažalost, s popisa je ispao mladi Jugaš Josip Šutalo koji će zbog pada s motora izbivati iz bazena oko mjesec dana, pa je umjesto njega pozvan Ivan Sukno.

Na prvom kvalifikacijskom turniru u Budvi, B reprezentacija nastupit će u sljedećem sastavu: Ivo Brzica, Mirko Nižić, Aljoša Kunac, Luka Lončar, Paulo Obradović, Fran Paškvalin, Petar Muslim, Ivan Krapić, Sandro Sukno, Marin Ban, Antonio Petković, Ivan Perić, Ivan Sukno, Duje Živković i David Babić, a vodit će ih Jugov trener Emil Nikolić.

Naši protivnici, kako na kvalifikacijskom turniru u Budvi (23.5. - 25.5.), tako i u Ateni (30.5. - 1.6.), bit će Grčka, Italija i Crna Gora, a dvije najbolje momčadi plasirat će se u tzv. Superfinale gdje će nastupiti deset reprezentacija. Sustav plasmana u Superfinale Svjetske lige je sljedeći: iz skupine Afrika - jedna reprezentacija, Australija i Oceanija - dvije, Amerika - dvije, Europa 1 (Srbija, Španjolska, Rusija, Rumunjska) - dvije te Europa 2, u kojoj je i naša reprezentacija - tri, budući da Italija ima direktan plasman kao domaćin te još dvije najbolje plasirane. Mađarska je otkazala nastup na Svjetskoj ligi zbogpriprema za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Što se tiče naše najbolje izabrane vrste, oni će se okupiti 19. svibnja, također u Dubrovniku, da bi potom 26. svibnja otputovali u Los Angeles na pripreme za nadolazeće EP. Igor Hinić (Brescia) će zbog obaveza u talijanskom prvenstvu propustiti taj prvi dio priprema, a zamijenit će ga Sandro Sukno.

Izbornik Ratko Rudić tako će u SAD voditi sljedeće igrače: Frano Vićan, Josip Pavić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Buljubašić, Mile Smodlaka, Nikša Dobud, Teo Đogaš, Samir Barać, Pavo Marković, Srđan Antonijević, Miho Bošković, Zdeslav Vrdoljak, Maro Joković i Sandro Sukno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!