Košarka

Međimurci drugi u Francuskoj

Sportnet • srijeda, 14.05.2008.

Od 9. do 12. svibnja u Plaisiru (pokraj Pariza) odigravao se 14. tradicionalni međunarodni turnir mladih košarkaša, a mladi čakovečki košarkaši iz KK Međimurja osvojili su drugo mjesto...

Natjecanje u skupini završili su pobjedivši sve suparnike. Na otvaranju turnira svladana je selekcija Amsterdama 38:16, a potom i momčad iz nekošarkaške Rumunjske Tgjiu s visokih 44:6. Uslijedio je posljednji ogled u skupini sa selekcijom francuske pokrajine Ranbouillet koji je nakon rezultatske neizvjesnosti završio pobjedom Čakovčana 39:31.

U razigravanju za ulazak u finale mladi Međimurci nadvisili su domaćina Plaisir s uvjerljivih 57:42 i tako sa stopostotnim učinkom ostvarili plasman u finale gdje su ih dočekali košarkaški prijatelji iz Geoplin Slovana koji su u skupini B također suvereno ostvarili prvo mjesto (još igrali BC Regensdorf, Švicarska, selekcija Rabatta, domaćin Plaisir). Ovakvim ishodom utakmica po skupinama te razigravanjem već četvrtu godinu u nizu ova se dva suparnika ponovno nadmeću tko će ostvariti naslov pobjednika turnira. Bolja, snažnija i igrački jača momčad slovenskog prvoligaša uvjerljivo je nadvisila Čakovčane (97:61) i tako ponijela pobjednički pehar, dok je mladićima KK Međimurja preostalo da se zadovolje drugim mjestom i srebrnom medaljom te nadaju da će naredne godine imati prigodu prekinuti tradiciju osvajanja drugog mjesta.

Ostvareni rezultati KK Međimurje

U skupini:
Međimurje – Selekcija Amsterdama 38:16
Međimurje – Tgjiu, Rumunjska 44:6
Međimurje – Selekcija Ranbouillet 39:31

Razigravanje:
Međimurje – Plaisir 57:42

Finale:
Međimurje – Slovan Geoplin 61:97.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!