Hrvatski nogometni kup, Finale, 14.05.2008, 17:30 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 6.000
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Perak (Karlovac), Pervan (Bjelovar)
Hajduk
Hajduk
0:0(0:0) Dinamo
Dinamo

Dinamo u Poljudu proslavio "dvostruku krunu"

Bernard Jurišić, Goran Tomičić • srijeda, 14.05.2008.

Tek oko 6.000 gledatelja došlo je pogledati proslavu Dinamove "dvostruke krune" na Poljudu. Očekivano, teško je gledati najvećeg rivala kako slavi, a vjerojatno ni među tih 5.000 nazočnih ne bismo pronašli mnogo njih koji su vjerovali da je Hajduk spreman za čudo i povratak nakon maksimirskih 0:3.

Hajduk
Dinamo
12
Vladimir Balić
10
Florin Cernat
(do 45')
9
(do 21')
Pričuvni igrači
1
Miro Varvodić
21'
Trener
Robert Jarni
1
Georg Koch
21
Ivica Vrdoljak
14
Mihael Mikić
(do 46')
10
(do 89')
11
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Zvonimir Soldo
Slika 7 od 10.
Foto: Bruno Karadža

Utakmicu je u 4. minuti otvorio poklon Živkovića, kojeg Tadić nije znao kazniti. Na drugoj strani Cernat s desnog boka desnom nogom ubacuje na glavu Rukavine, koji je prosljeđuje preko grede.

Slika 9 od 12.
Foto: Bruno Karadža

U 19. minuti Mikić je zbog žestokog starta u Pandžinu potkoljenicu zaslužio direktan crveni karton, a možda bi ga i dobio da se u "dijeljenje pravde" nisu uključili suigrači, prije svih Balić i Čale. Agresivni Balić osim još malo simpatija domaćih navijača nije ništa dobroga napravio svojoj momčadi. Umjesto crvenog Mikiću, isključeni su on i branič Dinama, a domaćin je tim potezom izgubio iskusnog vratara, ali i - najboljeg strijelca. Jarni je, naime, Varvodića uveo umjesto Kalinića, koji tu odluku nije dobro podnio.

Slika 8 od 11.
Foto: Bruno Karadža

Nakon toga susret se primirio do završnice prvog dijela, kada Hajduk pokušava pritisnuti Dinamo. U 38. minuti na ubačaj Bartolovića u petercu skaču Ljubičić i Rukavina, no lopta ostaje malo ispred gol-linije. U narednom napadu domaćini su tražili kazneni udarac zbog saplitanja Linića no sudac Bebek ostao je nijem.

Slika 6 od 8.
Foto: Bruno Karadža

Do odmora Hajduk je pretrpio još jednu nesreću. Ionako nezaliječeni Cernat obnovio je ozljedu i svoj možda posljednji izlazak s poljudskog travnjaka imao je na automobilu koji odvozi ozlijeđene igrače.

Slika 5 od 7.
Foto: Bruno Karadža

Drugi dio otvaraju neprecizni pokušaji redom Tadića, Gabrića, Modrića i mladog Ćurjurića. Najbolju prigodu za Hajduk dotad propušta Rukavina u 57. minuti. Dobio je odličnu loptu od Linića, zaobišao i Kocha, ali otišao previše udesno i nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Slika 4 od 6.
Foto: Bruno Karadža

Uzvratio je Modrić odličnom paralelom za Tadića, no Varvodić je stigao do lopte trenutak prije i spasio vjerojatno vodstvo gostiju. U 68. minuti Ćurjurić odličnim ubačajem iz slobodnog udarca pronalazi Živkovićevu glavu u petercu Dinama, a njegov udarac odsjeda na gredi.

Slika 3 od 5.
Foto: Bruno Karadža

69. minuta donosi i treće isključenje. Mandžukić je loše odglumio prekršaj u kaznenom prostoru i zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu. Hajdukovci su pokušali iskoristiti brojčanu prednost, no udarci Rukavine i Gabrića opet su neprecizni.

Slika 2 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Na drugoj strani tek ušli Balaban u 84. minuti stvara si prostor za udarac u kaznenom prostoru i pogađa gornji rub grede. Mogao je Rukavina donijeti pirovu pobjedu domaćinu u posljednjem napadu, ali ostalo je početnih 0:0.

Slika 1 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Dinamo je tako po prvi put u povijesti proslavio "dvostruku krunu" u uvrdi svog najvećeg rivala. Hajduk nije odigrao lošu utakmicu, ali trofej je bio praktično dodijeljen već nakon prvih 90 minuta u Maksimiru. Dinamovci su kraj susreta dočekali uzdignutih ruku slaveći novi trofej, a domaći navijači na sjevernoj tribini tužnu sezonu su ispratili transparentom "Loža puna mafije, stadion praznine, srce nikad snažnije dok naš Hajduk nestaje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!