Košarka

Iskorištena prednost domaćeg terena

Sanja Čalić • četvrtak, 15.05.2008.

I njemačka košarkaška liga ušla je u svoju završnicu, te su odigrane prve utakmice četvrtfinala play – offa u kojima su tri momčadi iskoristile prednost domaćeg terena, dok to jedino nije pošlo za rukom Brose Basketsima koje su svladali Longinovi EWE Basketsi…

Drama nije izostala u Bambergu gdje su gostovali EWE Basketsi koji su minimalnom razlikom stvorili vrlo značajnu prednost uoči uzvrata u Oldenburgu gdje će dočekati momčad Brose Basketsa (54:55). U vrlo izjednačenom dvoboju EWE Basketsi su u posljednjoj četvrtini došli do presudnog vodstva, a predvodili su ih Paulding (19 poena, devet skokova) i Longin (11 poena, tri skoka) koji su jedini i imali dvoznamenkasti učinak u redovima gostujuće momčadi. Najučinkovitiji igrači Brose Basketsa, Greene i Mitchell, postigli su svaki po 12 poena.

Vrlo napeto bilo je i u Leverkusenu gdje su domaći Giantsi do poluvremena stvorili prednost od 13 poena nad Dt. Bank Skylinersima, no gostima su pripale obje dionice u nastavku čime su ipak uspjeli tek smanjiti svoj zaostatak, ali ne i u potpunosti preokrenuti susret (78:75). U redovima Giantsa najefikasniji su bili Whiting (19 poena, četiri skoka, osam asistencija) i Brempong (16 poena, devet skokova), dok je Skylinerse predvodio McKinney (16 poena, devet skokova).

Na krilima vrlo dobrog Jenkinsa (26 poena, tri skoka, dvije asistencije) berlinska je Alba demolirala Bremerhaven (105:65) koji je samo u prvoj dionici pružio ravnopravan otpor. Slabiju šutersku predstavu Bremerhavena, te svoju dominaciju u skakačkom dijelu Alba je itekako dobro iskoristila i pretočila u vodstvo koje je iz četvrtine u četvrtinu bivalo sve veće, da bi u konačnici doseglo i 40 poena razlike.

Prednost domaćeg terena iskoristili su Artland Dragonsi koji su u prvom četvrtfinalnom susretu svladali momčad Telekom Basketsa (99:89) u dvoboju koji je bio vrlo neizvjestan do posljednje četvrtine. Iako je u završnu dionicu ušla s tek poenom prednosti, domaća momčad, koju je predvodio Thomas (20 poena, pet skokova, tri asistencije), svoju je razliku uspjela u posljednjih deset minuta povećati i povesti uoči uzvrata.

Njemačka liga, četvrtfinale, prva utakmica: Brose Baskets – EWE Baskets 54:55, Artland Dragons – Telekom Baskets 99:89, Bayer Giants Leverkusen – Dt. Bank Skyliners 78:75, Alba – Bremerhaven 105:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!