Nogomet

Navijanje za reprezentaciju uz manje muke

Ante Pažanin • petak, 16.05.2008.

Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama HNS-a u Rusanovoj mogli smo saznati informacije o licenciranju klubova, reprezentativnim akcijama i na kraju o pokretanju novog portala kluba navijača hrvatske reprezentacije 'Uvijek vjerni'…

Prva točka dnevnog reda današnjeg obraćanja novinarima bilo je konačna odluka o čemu ste već mogli sve saznati na našim stranicama. Spomenimo još da će davatelj licence redovno kontrolirati ispunjavanje uvjeta za licencu kao što će i sami klubovi morati redovno javljati o pravnim, financijskim i infrastrukturalnim uvjetima. Isto tako Uefa će 2. i 3. lipnja provesti inspekciju svih licenciranih stadiona i još nekih drugih koji se ne koriste.

Slika 5 od 6.
Foto: Kristijan Komarica

Što se tiče naših reprezentativaca prva grupa igrača okuplja se u nedjelju u hotelu Sheraton u 11.30 sati. Nakon toga će se održati konferencija za novinare i potom reprezentativci putuju u Rovinj gdje će u hotelu Eden imati bazu tjedan dana. U nedjelju poslijepodne u Rovinj bi trebali stići i ostali reprezentativci nakon čega će grupa biti kompletirana. Prvi dio priprema u Istri završava u subotu 24. svibnja kada naši igrači u 18:30 igraju pripremnu utakmicu s izabranom vrstom Moldove.

Slika 4 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Zadnja i najvažnija točka današnje konferencije za novinare bilo je predstavljanje novog portala Kluba navijača hrvatske reprezentacije 'Uvijek vjerni' kao i daljnjih aktivnosti Kluba. O tome je par riječi rekla Nikolina Kerezić project menadžer Playbox: »Drago mi je što ste nam se pridružili jer želimo predstaviti novi portal i nove aktivnosti našeg Kluba navijača. Klub traje više od četiri mjeseca i u tom razdoblju smo ga osovili na noge. Imamo preko 4 000 članova. U Klub se, kao i do sada, mogu učlaniti svi navijači bez obzira na dob i spol, bilo da su u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Mi naše članove tretiramo kao prave navijače i nadamo se da ćemo im donijeti određene koristi. Na web adresi www.uvijekvjerni.com možete vidjeti kako izgleda naš novi portal.»

Slika 3 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Informacije o samom portalu mogli smo čuti od Gorjan Gačevića voditelj tima 'Revolucija' koji je radio na samom siteu: »Da vam ukratko spomenemo što vas sve čeka. Novosti su kao i uvijek ključna stvar koje neće biti vezane samo za HNS i reprezentaciju nego i za same navijačei njihove aktivnosti. Oformila se i mala redakcija koja će stvarati teme svaki dan, pisat iće se i kolumne srijedom. Od daljnjih dijelova sitea ono što će dočekati posjetitelje će biti sama reprezentacija i detaljni podaci koji će se mijenjati tijekom vremena. Ići ćemo i u prošlost i predstaviti i neke bivše reprezentativce. I dalje se možete na stranicama učlaniti u Klub. Ono što je novo je video galerija gdje možete pronaći kratak pregled kvalifikacija za Euro. Priprema se i navijačka tv koja će pokrivati aktivnosti navijača i gdje će se moći vidjeti gdje i kako navijači djeluju. Najaktivniji dio sitea će biti Tribina gdje će članovi Kluba stavljati svoje podatke, slike i stvarati svoj profil po uzoru recimo na popularni Facebook ili hrvatski Trosjed. U profilu će biti mogućnost da se imenuje vlastita prva jedanaestorica i svi od četiri i pol milijuna izbornika će imati priliku stvoriti svoju momčad. To će biti moguće preko aplikacije 'Stvori reprezentaciju'. Svatko može uzeti repreuentativce i posložiti ih kako želi. Očekujemo da navijači prikažu određeni broj formacija kako bi saznali što svi izbornici misle. Ostali izbornici su 'Prijatelji' kako bi se povezali s navijačima u svijetu i kako bi pratili njihove aktivnosti.»

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

O aktivnostima Kluba nešto smo mogli saznati od predstavnika samih navijača, Davida Marelja, koji će biti zadužen za kontakt s novinarima te Tomislava Sarića i Jurice Galića. Klub navijača hrvatske reprezentacije već je dugo ideja i želja koja je nastala po uzoru na klubove navijača u svijetu. Misao vodilja i ideja je pomoć svima koji redovno prate igre naših reprezentativaca po Europi i svijetu kako bi organizacija navijanja i aktivnosti navijača mogle biti što lakše.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Posebna pozornost poklonit će se organizaciji putovanja, navijačkih akcija i koreografija, te raznim drugim oblicima komunikacije s članovima i korisnicima portala. Klub navijača od jeseni kreće u punom opsegu, a određene aktivnosti odvijati će se i tijekom Eura. Tako će Klub organizirati autobusni prijevoz po povoljnoj cijeni do Austrije. Organizacija putovanja na utakmice reprezentacije biti će jedna od najvažnijih aktivnosti po vrlo povoljnim cijenama za sve navijače. Isto tako Klub će pomagati i navijačima u nevolji s vlastima u zemljama gdje će igrati naši reprezentativci. Tako će svim navijačima biti dostupan i 24 satni 'help telefon' na koji će se navijači moći javljati prije i nakon utakmica. Na kraju je od navijača i upućen apel glavnom tajniku Saveza Zorislavu Srebriću da se ubuduće više pažnje u vezi utakmica naše izabrane vrste pokloni Splitu i Poljudu na što je g. Srebrić srdačno čestitao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!