Rukomet

Tekin spas u zadnji čas

Branko Barić • petak, 16.05.2008.

Odigrano je i posljednje kolo španjolske Asobal lige u kojem su saznali i koje dvije momčadi napuštaju prvoligaško društvo. Kako to najčešće biva u takvim situacijama, sve tri momčadi s dna ubilježile su pobjede protiv objektivno jačih protivnika, kojima rezultat ovog puta nije mnogo značio...

Budući da je na vrhu tablice sve bilo poznato, oči javnosti uprte su bile u borbu za ostanak. Tri posljednjeplasirane momčadi bile su unutar jednog boda, a dvije od njih čekao je put u drugu ligu. Na koncu se spasila Teka nakon velike pobjede u gostima protiv neraspoloženog Ademar Leona 28:27. Junak susreta bio je Rodrigo Renones sa devet pogodaka, a za domaće je nastupio i naš Mirko Alilović koji je skupio četiri obrane.

Pobjeda Teke značila je i kraj nadanja za Algeciras i Almeriu, koje tako sele u niži rang natjecanja. Algeciras se od prvoligaškog društva oprostio velikom pobjedom nad novopečenim prvacima Europe i prvacima Španjolske rezultatom 37:33. Ekipa Ciudad Reala još pod dojmom velikog slavlja u Kielu nije prikazala svoju najbolju igru, kao ni Petar Metličić koji se nije upisao u listu strijelaca. I Almeria je upisala pobjedu u posljednjem kolu, i to rezultatom 25:21 protiv Arratea, no slaba im je to utjeha.

Portland San Antionio velikom je pobjedom 44:29 nad Teucrom okončao sezonu i oprostio se od svoje četiri velikana koja od sljedeće sezone neće više nositi njihov dres. Među njima je i bivši hrvatski reprezentativni vratar Valter Matošević, a tu su još i Carvajal, Andhorino i Ortigosa. Davor Dominiković postigao je tri pogotka na toj utakmici, a Ivano Balić dva.

Pobjedu je na svom parketu upisala i Barcelona, svladavši Naturhousea s tijesnih 39:38. Venio Losert podijelio je minutažu s Kasperom Hvidtom, a obojica su skupila na koncu po devet obrana.

Asobal, 30. kolo, rezultati: Ademar Leon – Teka 27:28, Antequera – Granollers 32:29, Octavio Pilotes Posada – Aragon 29:29, Tabisam Torrevieja – Valladolid 31:32, Almeria – Arrate 25:21, Portland San Antonio – Teucro 44:29, Barcelona – Natorhouse 39:38, Algeciras – Ciudad Real 37:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!