Automoto

Novi Lorenzov udes

Maja Giljanović • subota, 17.05.2008.

Jorge Lorenzo, drugoplasirani u ukupnom poretku Moto GP-ja iza sunarodnjaka Dani Pedrose ponovno se našao na leđima, ali pad na treningu pred Veliku nagradu Francuske u Le Mansu prošao je nasreću bez ozbiljnijih posljedica...

21-godišnji se Fiat Yamahin vozač još uvijek oporavlja od lomova pretrpljenih na VN Kine u Šangaju gdje je prije dva tjedna usprkos nesnosnim bolovima u oba gležnja dohvatio junačko četvrto mjesto, a stazu je Le Mansa nakon izlijetanja u prvom zavoju pred sam kraj poslijepodnevnog treninga, predostrožnosti radi, napustio na nosilima.

Najbrži je, pak, bio Hondin Pedrosa (1:34.227) ispred raspoloženog aktualnog svjetskog prvaka Casey Stonera (Ducati, 1:34.276) i Colina Edwardsa (Tech 3 Yamaha 1:34.287). Lorenzo je trening na modificiranoj stazi Le Mansa okončao na četvrtoj (+0.260), pobjednik lani na kišom natopljenoj stazi Chris Vermeulen petoj poziciji(+0.403), dok je peterostruki svjetski prvak Valentino Rossi jedini poboljšao vrijeme u odnosu na jutarnje i završio na šestom mjestu (+0.732).

Kasnije poslijepodne voze se kvalifikacije, a utrka je sutra u 14 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!