Košarka

Popović i Markota prvaci Litve

Branimir Korać • subota, 17.05.2008.

Žalgiris je u finalnoj seriji litavskog prvenstva pokazao da je bolja momčad od Lietuvos Rytasa i uzeo je naslov prvaka slavivši s 4-1 u seriji...

Žalgiris nije čekao, nije tražio slavlje na svom parketu već je sve riješio u Vilniusu. Nakon što su poveli s 3-1 u seriji, došli su u Vilnius po naslov prvaka i uzeli ga. Svladali su Lietuvos u produžetku 81:75.

U neizvjesnom dvoboju Lietuvos je igrao bolje u prvom dijelu, a Žalgiris u nastavku. Domaćin je u prvom poluvremenu imao i 13 poena prednosti da bi ipak u drugom poluvremenu Žalgiris to dostigao. Maciulis je 25 sekundi prije kraja položio za 69:69, imao je Lietuvos zadnji napad, ali dodavanje Lukauskisa u posljednjim trenucima je presječeno i otišlo se u produžetak. U produžetku Lietuvos je tri zadnje minute ostao bez poena, a gosti su tricom Popovića te s linije slobodnih bacanja ubačajima Collinsa i Jankunasa došli do pobjede i naslova.

Marko Popović igrao je 13 minuta i ubacio deset poena (3/7), a odličnu predstavu još jednom je pružio Damir Markota koji je za 38 minuta ubacio deset poena (5/8) uz 12 skokova. Kod domaćina 19 poena ubacio je Lukauskis, a 16 je dodao Bajramović.

Prvenstvo Litve, finale:
Lietuvos Rytas - Žalgiris 75:81 (produžetak) (1-4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!