Nogomet

Rangers se poskliznuo

Duje Mogić • nedjelja, 18.05.2008.

Rangers se nisu uspjeli oporaviti u tri dana nakon izgubljenog finala kupa Uefa u Manchesteru, te su škotskom prvenstvu propustili pobijediti čime su stavili Celtic u poziciju favorita...

Na početku ovog tjedna navijači Rangersa su još gajili nade u četverostruku krunu voljenog kluba, no dvije utakmice su ih udaljili od toga nezabilježenog pothvata. Finale kupa Uefa su izgubili, a u prvenstvu su remijem protiv Motherwella sveli svoje šanse na minimum budući da moraju pobijediti u preostala dva susreta te čekati kiks Celtica protiv Dundee Uniteda.

Putnik u kup Uefa iduće sezone, Motherwell, je na Fir Parku dočekao ranjene Rangerse. Protestanti su krenuli napadački u utakmicu želeći je odvesti u svoju korist. Premoć su kapitalizirali u 29. minuti kada je Dailly glavom poslao u mrežu centaršut koji je pogrešno procijenio vratar domaćih, Smith. Ipak, domaćinima nebitni bod je osigurao Porter pogotkom u 50. minuti za konačnih 1:1.

Rangerse još čekaju dvoboji protiv St Mirrena i Aberdeena, no ni dvije pobjede im neće biti dovoljne za naslov ukoliko Celtic svlada Dundee Utd. Katolici, naime, imaju puno bolju gol-razliku i pobjeda u zadnjem kolu će ih odvesti do trećeg uzastopnog naslova.

Drugdje, Kilmarnock je s 2:1 pobijedio Falkirk pogocima Di Giacoma i Marokanca Taouila. Pogodak za goste postigao je Pedro Moutinho. Inverness CT i St Mirren su u borbi za deveto mjesto i veću premiju odigrali međusobno 0:0. Gretna je u vjerojatnoj zadnjoj utakmici u svojoj povijesti uspjela pobijediti Hearts pred domaćim navijačima. Gorko-slatko veselje domaćim navijačima donio je Gavin Skelton golom u posljednoj minuti utakmice.

Inače, sve utakmice ovog kola su započete minutom šutnje u znak počasti nedavno preminuloj Celticovoj legendi, Tommyju Burnsu.

Škotski Premiership, rezultati: Motherwell - Rangers 1:1, Inverness CT - St Mirren 0:0, Kilmarnock - Falkirk 2:1, Gretna - Hearts 1:0.

Škotski Premiership, tablica:
1. Celtic - 37 uta. - 86 bod.
2. Rangers -36 uta. - 83 bod.
3. Motherwell - 37 uta. - 57 bod.
4. Dundee United - 37 uta. - 52 bod.
5. Hibernian - 37 uta. - 52 bod.
6. Aberdeen - 37 uta. - 50 bod.
7. Falkirk - 38 uta. - 49 bod.
8. Hearts - 38 uta. - 48 bod.
9. Inverness CT - 38 uta. - 43 bod.
10. St Mirren - 37 uta. - 41 bod.
11. Kilmarnock - 38 uta. - 40 bod.
12. Gretna - 38 uta. - 13 bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!