Zimski sportovi

Bronca za Finsku

Krešimir Ferlak • nedjelja, 18.05.2008.

Dan nakon što su izgubile svoje polufinalne dvoboje, reprezentacije Finske i Švedske sastale su se u borbi za treće mjesto. Finska se bolje oporavila nakon poraza i rezultatski vrlo uvjerljivo svladala svog susjeda.

Bila je to utakmica koja je počela prilična uspavano, a razbudio ju je tek prvi pogodak. Antti Pihlstrom je doveo Finsku u vodstvo nakon što je iz blizine matirao Stefana Liva koji je dobio priliku ispred umornog Lundqvista. Samo dvije minute kasnije branič Janne Niskala je povisio na 2:0 i s tim rezultatom se otišlo na prvi odmor.

U nastavku su Šveđani dominirali, ali do pogotka nisu uspjeli stići. Finski vratar Niklas Backstrom je imao nekolicinu odličnih obrana, a da je on bio možda i najbolji pojedinac susreta govori činjenica da su udarci na gol kroz utakmicu bili pomalo nevjerojatnih 36-12 za Šveđane, ali sve pokušaje je zaustavio odlični vratar Minnesote.

U trećem periodu su Šveđani pokušali vratiti utakmici neizvjesnost, ali sve je ostalo samo na pokušajima, dok su Finci iz malo prilika postigli još dva pogotka. Prvo je mladi Pihlstrom postigao svoj drugi pogodak na utakmici i već peti na ovom prvenstvu, da bi tri minute prije kraja kada su Šveđani izvukli Liva, Mikko Koivu postavio konačnih 4:0 za Finsku. Po rezultatu izgleda jako uvjerljivo, ali da nije bilo raspoloženog Backstroma, tko zna kako bi utakmica završila.

Finska tako još jednom nosi medalju sa svjetskog prvenstva. Prije tri godine su uzeli broncu, prošle godine srebro, sada je opet bronca u njihovim rukama i mogu biti prilično zadovoljni. Švedska također nije previše razočarana trećim mjestom. S obzirom na sastav koji su doveli na prvenstvo, rijetki su im davali izglede da će proći dalje od četvrtfinala, na kraju su zadovoljili i osvojili četvrto mjesto. A tko će uzeti zlato, vidjet ćemo večeras, u sudaru svjetova, Kanade i Rusije.

Hokej na ledu, Svjetsko prvenstvo Elitne divizije

Utakmica za treće mjesto:

Finska – Švedska 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!