Tenis

Rusi odlično otvorili

Branko Barić • nedjelja, 18.05.2008.

Rusi su najzadovoljniji nakon prvog dana Svjetskog ekipnog prvenstva koje se od 18. do 24 svibnja održava u Duesseldorfu, budući da su dobili oba singla u dvoboju s Talijanima. Do početnih prednosti stigli su i domaćini Nijemci, kao i Šveđani, dok će Amerikanci i Česi u drugi dan ući poravnati...

Ove godine organizatori natjecanja malo su promijenili način odigravanja susreta, tako da svaka reprezentacija na teren izlazi svakog dana, što znači da će se pojedini susreti u skupinama odigravati kroz dva dana. U "plavoj" skupini svoje susrete započeli su Njemačka i Španjolska, te Rusija i Italija. Za domaćine je prvi bod donio Philipp Kohlschreiber "pomevši" s terena za samo 46 minuta igre Davida Ferrera sa 6:1, 6:0, čime mu se osvetio za nedavni poraz u Davis Cup susretu. Sutra je na rasporedu drugi singl u kojem se sastaju Nicolas Kiefer i Feliciano Lopez, te igra parova.

U obračunu Rusije i Italije odigrana su dva singla, a oba su nakon maratonskih borbi otišla na stranu nacije koja ove godine bilježi svoj 11. nastup na ovom natjecanju. Prvo je Mikhail Južnji svladao Potita Staracea s 6:4, 5:7, 6:2, a nakon toga je Igor Andreev nadigrao Simonea Bolellija sa 6:3, 6:7 i 6:3.

Zanimljivo je u obračunu SAD-a i Češke u "crvenoj" skupini, gdje je nakon dva singla rezultat poravnat na 1:1. Čehe je u vodstvo doveo Tomas Berdych svladavši u dva dramatična seta Jamesa Blakea s dvaput po 7:6. Bod Amerikancima je donio Wayne Odesnik neočekivano uvjerljivom pobjedom protiv Ive Minara sa 6:2 i 6:1. Šveđani vode s 1:0 protiv Argentine nakon što je Robin Soderling svladao Guillerma Canasa sa 6:3 i 6:1.

Svjetsko ekipno prvenstvo, 18. svibnja:

Plava skupina:
Njemačka – Španjolska 1:0 (Kohlschreiber – Ferrer 6:1, 6:0), Rusija – Italija 2:0 (Južnji – Starace 6:4, 5:7, 6:2, Andreev – Bolelli 6:3, 6:7(2), 6:3)

Crvena skupina:
SAD – Češka 1:1 (Berdych – Blake 7:6(5), 7:6(5), Odesnik – Minar 6:2, 6:1), Švedska – Argentina 1:0 (Soderling – Canas 6:3, 6:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!