Tenis

Za povratak u elitu - Zadar

Ivor Krapac • ponedjeljak, 19.05.2008.

Poznat je grad domaćin hrvatskog lova na povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Brazilaca. U drugoj polovici rujna, 19. - 21. tog mjeseca, igrat će se u Zadru, u novoj dvorani na Višnjiku...

Bit će to prvi nastup hrvatskih reprezentativaca u Zadru, koji dosad nije imao prikladnu dvoranu za udomljavanje nekog teniskog susreta. S novom dvoranom na Višnjiku, kapaciteta 8.000 mjesta, u Hrvatskom teniskom savezu nisu ni imali puno dvojbi nakon što je Grad Zadar i službeno prihvatio domaćinstvo.

U zadarskom poglavarstvu nadaju se, kako su istaknuli, da će upravo iz dvorane na Višnjiku hrvatska reprezentacija ponovno krenuti prema svjetskom teniskom tronu. Protiv Brazila se očekuje prvi korak, s Marijem Ančićem, Marinom Čilićem, a vjerojatno i Ivom Karlovićem kao glavnim adutima izbornika Gorana Prpića na putu prema željenoj pobjedi.

Prema aktualnoj Entry ljestvici, Brazilce bi u rujnu trebali voditi sve bolji 20-godišnjak Thomaz Bellucci (75.) i iskusni, 29-godišnji Marcos Daniel (77.), a izbornik Francisco Costa može se osloniti i na jaki par Andre Sa/Marcelo Melo, koji je već prikupio puno zajedničkih nastupa i pobjeda. Sa je 27., a Melo 30. na ulaznoj ljestvici parova.

Obzirom da Brazilcima više odgovara spori teren, a hrvatskim adutima, jasno, što brži, za očekivati je da će podloga biti barem jednako brza onoj protiv Talijana iz dubrovačkog susreta Euroafričke zone ranije ove godine. Koji će biti izbor Prpića i hrvatskih reprezentativaca, bit će poznato naknadno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!