Nogomet

"Kao da sam Forrest Gump..."

Maja Giljanović • ponedjeljak, 19.05.2008.

Izbornik Slaven Bilić na raspolaganju ima samo sedam igrača, ali prvi dio priprema oko hotela u kojem su smješteni i na travnjaku NK Rovinja je otpočeo - na radost u prvom redu kapetana nam Nike Kovača...

Red Bullov je, naime, 36-godišnjak, s kojim je inače na zahtjev novog trenera Co Adriaansea ove godine drugoplasirana iza Rapida momčad iz Salzburga produžila još jednu sezonu, od konca Bundeslige 26. travnja nizao krug za krugom i našalio se: "Trenirao sam ovo vrijeme po posebnom programu i jedva sam dočekao susresti se ponovno s loptom. Trčao sam i trčao, dok mi kao u filmu o Forrestu Gumpu nisu rekli da stanem".

Potom je razgovor poprimio ozbiljniju notu: "Čim se ekipiramo trebamo sjesti i detaljno napraviti plan kako bismo 8. eksplodirali. Miljenko će" (Rak, op. p.) "posve sigurno pripremiti idealan program, a na nama je da ga ispoštujemo maksimalno ozbiljno. Fizička sprema, međutim, neće biti dovoljna - svi trče, svi će biti fizički spremni i razliku će činiti igra s loptom. U protivnom svi bismo se bavili atletikom".

"Kvalitetniji smo od Austrijanaca i svjesni da zaustavimo li njihova dva udarna igrača - Vastića i Ivanischitza - napravili smo ogroman posao. Opasan je još i suigrač mi Leitgeb, ali unatoč svemu, naša premoć u tehnici i iskustvo, trebali bi rezultirati po nas povoljnim ishodom", dodao je Kovač osvrnuvši se još jednom na odsustvo Eduarda: "Bez daljnjeg nam nedostaje, ali nema svrhe kukati. Trebamo, naprotiv, bodriti igrače koji su tu i obećavaju puno - primjerice gledajte Olića koji je odigrao fenomenalnu sezonu u HSV-u ili Petrića odnosno Klasnića".

S obzirom na neuspjehe na zadnjim velikim natjecanjima i kraj u skupinama u Japanu 2002. zbog u prvom redu nipodaštavanja Ekvadoraca i potom u '04. u Portugalu i '06. u Njemačkoj najavljeni su i posebni razgovori na temu rada na psihičkoj pripremi: "Stručni će stožer pričekati srijedu dok svi ne stignu, a i sam ću također na svoju ruku popričati sa suigračima. Dogovorit ćemo mi plan za drugi krug!", zaključio je Kovač.

Večeras se očekuju dolasci Rusa, Stipe Pletikose i Hrvoja Veića koji će se na sutrašnja dva treninga priključiti Kovaču, Modriću, Ćorluki, Kaliniću, Vukojeviću, Sharbiniju i Pamiću, do srijede se na raportu Biliću, pak, očekuju svi.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!