Ostali sportovi

Braniteljica naslova neće u Peking

Maja Giljanović • ponedjeljak, 19.05.2008.

Olimpijska pobjednica na 10.000 metara Xing Huina neće zbog povrede braniti svoj naslov, a posebice boli da je 24-godišnjakinju ozljeda zaustavila u nastupu na njenim Igrama u Pekingu...

Kineskinja je olimpijski naslov osvojila u Ateni 2004. šokiravši favorizirane Etiopljanke - dvostruku svjetsku broncu (5000 i 10.000 metara u Helsinkiju) Ejegayehu Dibabu odnosno dvostruko olimpijsko zlato i svjetsku prvakinju (10.000 metara u Edmontonu) Derartu Tulu, a po riječima Rena Wuyonga, jednog od direktora u atletskom savezu, istegnuće je bedrenog mišića priječi u nastupu na Prvenstvu Kine u Pekingu sljedećeg tjedna gdje će se, naime, na novom Nacionalnom stadionu čekirati zadnje vize za Igre od 8. do 24. kolovoza.

Xing inače od Atene nema naročite sreće: 2005. je izgubila naslov državne prvakinje zbog krčenja puta na stazi laktovima, 2006. je propustila Azijske igre, a lani je Osaku i SP preskočila zbog ozljede koljena.

Njenim odustajanjem Kinezi će svu pažnju usmjeriti na ionako medijski strahovito popraćenog također branitelja olimpijskog naslova, Liu Xianga na 110 s preponama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!