Nogomet

Bad Tatzmannsdorf spreman za Hrvate

HINA • utorak, 20.05.2008.

I površan pogled otkriva da se austrijsko mjesto Bad Tatzmannsdorf uoči EURA priprema na veliki događaj...

Bad Tatzmannsdorf, toplice u južnom Gradišću s 1.640 stanovnika, okićeno je zastavama. "Dobro došli" napisano je plavom i bijelom bojom na asfaltu uz naslikane hrvatske zastave. Bad Tatzmannsdorf očekuje hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja će za vrijeme EURA odsjesti u hotelu Avita.

"Kad momčad ovdje stigne autobusom 3. lipnja mora biti impresionirana", opisao je direktor hotela Peter Prisching svoju trenutačnu poslovnu filozofiju.

Od 86 hotelskih soba, 50 njih na tri kata rezervirano je za Hrvatski nogometni savez, a dodatnih pet soba za UEFA-u.

"I oko 50 stalnih gostiju imat će zadovoljstvo da budu nazočni", izjavio je Prisching, poručujući da "trokut" između hotela, UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza savršeno funkcionira.

Stalni su gosti prije šest tjedana dobili pismo u kojima ih se poziva da budu nazočni za vrijeme EURA, a onima koje nogomet ne zanima ponuđen je smještaj u svibnju.

U hotelu se upravo uređuje zona relaksiranja za hrvatske nogometaše a dodatno se i restoran uljepšava zelenilom. Nabavljeno je nekoliko dužih kreveta i madraci tražene tvrdoće, kako je zahtijevao HNS. Hotel također instalira potrebne kablove kako bi hrvatski reprezentativci mogli pratiti sve hrvatske televizijske programe.

Sve su sobe opremljene klima uređajem, a u restoranu će za hrvatske reprezentativce biti pripremljen posebni meni.

"Hrvati su potpuni profesionalci. Na drugoj strani, imaju ležeran mentalitet", hvali direktor hotela svoje buduće goste. "Ako u športu bude dobro išlo, i ugođaj će ostati ležeran", dodao je, naglašujući da je spreman i na mogućnost napetosti u slučaju neuspjeha.

Pristup hotelu bit će zabranjen za sve koji ne budu imali posebnu propusnicu. Dva dana uoči dolaska hrvatskih nogometaša biti će obavljena posljednja sigurnosna provjera, a u hotelu će biti smješteni i stručnjaci za sigurnost UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza.

Zaposlenici i stalni gosti dobit će odgovarajuću akreditaciju, "inače nitko neće moći ući u zonu", najavio je direktor hotela. Na katove na kojima će boraviti igrači moći će ući "samo pregršt" suradnika.

Momčad Slavena Bilića imat će prvi službeni trening 3. lipnja u 17.30 sati, a u 19.00 hrvatski će reprezentativci biti službeno predstavljeni u Bad Tatzmannsdorfu. Oko 200 djece i mladih iz mjesta, opremljeni hrvatskim zastavicama, pozdravit će hrvatske nogometaše u trenutku dolaska njihova autobusa.

Direktor hotela pred novinarima se okušao i kao stručnjak za nogomet. "Od njih se može zaista sve očekivati", ocijenio je šanse svojih hrvatskih gostiju. Inače, očekuje da će doživjeti "nogometnu feštu koje će se mnogi dugo sjećati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!