Nogomet

Vrijeme loše, stiglo pojačanje

Ante Pažanin • utorak, 20.05.2008.

Naši reprezentativci nastavljaju s pripremama u Rovinju. Brojno stanje se malo popravilo jer su se sedmorici prisutnih priključila još četvorica igrača. Radi se punom parom, jedino vrijeme našim igračima i stručnom stožeru ne ide na ruku...

Sedmorici igrača koji su već u Rovinju jučer su se priključili Vejić, Pletikosa i Galinović, a danas ujutro i Pranjić. Vremenski uvjeti nisu najbolji, malo sunca, pa kiše i vjetra, pa sve u kompletu. Temperatura se ne diže iznad 15 stupnjeva, no to ne spriječava naše u treniranju i pripremanju za ono što ih čeka. Kondicijski trener Miljenko Rak ne štedi izabranike Slavena Bilića. Igrači rade neumorno jer znaju koliko je važno da u Austriju dođu maksimalno spremni.

Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević zadovoljan je stanjem na pripremama i ističe važnost dobrog ozračja među reprezentativcima: "Loše vrijeme nije problem, zadovoljni smo ljudima koji o nama brinu, također i infrastrukturom. Kiša čak i dobro dođe da nas malo osvježi. Najvažnije je što smo izabrali pravu skupinu igrača, zatim je važno optimalno ih pripremiti. Čeka nas dug zajednički boravak i o tome smo itekako vodili računa prilikom selekcije igrača kao grupe koja dobro zajedno funkcionira. Tražili smo spoj iskusnijih igrača, zatim mladih etabliranih i mladih perspektivnih i mislimo da će taj spoj dati pravu atmosferu koja je toliko potrebna za EP. Ako izostane atmosfera to je opasnost za bilo koju momčad pa tako i našu. Uvjereni smo da ćemo na krilima dobrog ozračja doći do željenog rezultata."

Sutra dolaze ostali igrači, a onda u subotu slijedi i dvoboj s Moldavom: "Od srijede smo kompletni. Prvo ćemo snimiti svačije pojedinačno stanje, procijeniti zamor i pogledati eventualne ozljede. Zato smo ovima koji su igrali za vikend dali malo vremena za odmor. U četvrtak se počinjemo lagano pripremati za Moldavu, kad vidimo u kakvom su stanju igrači odlučit ćemo tko počinje utakmicu."

Problema s ozljedama nema osim što je Manuel Pamić osjetio zatezanje u mišiću lijeve natkoljenice i trenira odvojeno od ostalih. Ipak bit će spreman za dan, dva. S obzirom na veliko zanimanje Rovinjana, Istrana i svih navijača reprezentacije pala je odluka da trening u četvrtak u 18:30 bude otvoren za javnost. Isto tako vlada veliko zanimanje za utakmicu s Moldavijom na Kantridi i može se očekivati pun stadion i dobra atmosfera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!